Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ТИ ЯК?

ЩО РОБИТИ, КОЛИ ЗАКИПАЄШ?

Що робити, коли закипаєш? Не соромитися і давати волю емоціям (але так, щоб нікого не налякати та нікому не зашкодити ).

11:07 23.10.2023

ВПРАВИ НА УСВІДОМЛЕНІСТЬ

Вправи на усвідомленість – чудовий інструмент для боротьби зі стресом та його наслідками, адже їх можна використовувати де б ви не були. Ба більше, їх можна вигадувати – новій й нові, що б вас не оточувало. Головне — навчитися перемикати увагу.

10:49 19.10.2023

"ПРОСТИМИ СЛОВАМИ" З ОЛЕГОМ ЧАБАНОМ

До Всесвітнього дня ментального здоров’я вийшов спеціальний епізод подкасту «Простими словами» з доктором медичних наук і психотерапевтом Олегом Чабаном. Говоримо про психосоматику як науку, про те, як наше тіло страждає від непроговорених емоцій і чому так важливо радіти маленьким речам.

08:45 17.10.2023

ЗВИКАЙТЕ НЕ КАЗАТИ...

Кажуть, щоб щось змінити, починати варто тут і зараз — варіант «з понеділка» не працює. Тож пропонуємо просто зараз прогортати свій словниковий запас та викинути з нього зайве

15:37 09.10.2023

ТРАВМА БІЖЕНЦЯ ТА НОСТАЛЬГІЯ ЗА ДОМОМ

Знайомтеся, це професор Ессекського університету, психолог і публіцист Ренос Пападопулос. Він досліджує досвід людей, які з різних обставин були змушені залишити свої домівки задля пошуку безпеки.

11:45 05.10.2023

ТРАВМИ ДИТИНСТВА: ЩО ЦЕ І ЯК ВОНИ МОЖУТЬ ПОЗНАЧИТИСЯ НА ДОРОСЛОМУ ЖИТТІ

В умовах війни маємо особливо дбати про дитячу психіку. Неважливо, що саме пережила дитина: евакуацію, постріли чи звуки сирен — усе це для неї може стати травматичним досвідом. Дистанційне навчання чи новий колектив — речі, які раніше здавалися нормою, зараз мають неабиякий вплив.

11:54 02.10.2023

ВПЛИВ ВІЙНИ НА ЛЮДЕЙ

Цього року на замовлення Третього саміту перших леді та джентльменів британська компанія Alligators Digital провела глобальне соціологічне дослідження серед жителів 11 країн. Тисячі відповідей дозволили частково описати, яким є бачення та сприйняття ментального здоров’я в Україні та світі.

10:10 27.09.2023

ЯК ОБРАТИ ПСИХОЛОГА

З чого почати пошуки психолога? З двох речей. Перша — усвідомлення того, що психолог — не чарівник, і питання, які ви маєте до нього, не зникнуть за помахом палички. Робота з психологом — це насамперед робота над собою, яка вимагатиме часу та зусиль.

12:08 25.09.2023

ГІПЕРВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Гіпервідповідальність Гадаємо, багатьом знайома риса, яка виснажує і викликає паніку, щойно заходить розмова про відпочинок. Бувало? Авжеж. Тоді ось вам лайфхак.

09:40 22.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь