Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ТИ ЯК?

НЕ ПОСПІШАЙТЕ СВАРИТИСЯ

Усі ми час від часу відчуваємо тривожність Зазвичай хвилювання через певні події чи буденні клопоти триває недовго — від кількох хвилин до кількох днів. Але для деяких тривожність — це не просто напружений день чи занепокоєння.

14:21 21.12.2023

ІГРИ В ТЕМРЯВІ

Періоди темряви через можливі відключення електроенергії буде легше пережити, якщо підготуватися до них заздалегідь. Окрім речей першої необхідності — ліхтариків, батарейок, теплого одягу — варто подбати про те, як допомогти дітям здолати тривожність та зробити час без світла комфортним і затишним, наскільки це можливо

11:13 18.12.2023

ІГРИ В ТЕМРЯВІ: ЯК ВІДНОВИТИ ВІДЧУТТЯ БЕЗПЕКИ

Періоди темряви через можливі відключення електроенергії буде легше пережити, якщо підготуватися до них заздалегідь. Окрім речей першої необхідності — ліхтариків, батарейок, теплого одягу — варто подбати про те, як допомогти дітям здолати тривожність та зробити час без світла комфортним і затишним, наскільки це можливо

09:19 13.12.2023

ХИБНІ ФРАЗИ, ЯКІ МИ ЧУЛИ З ДИТИНСТВА

Ваша самоцінність не залежить від думки інших. А соромитися свого «Я» через можливість комусь не сподобатися – не має сенсу. Навіть якщо всі довкола кажуть «не виділяйся». Навіть якщо ці слова лунають із вуст рідних. Не всі установки від батьків та родичів, що закладаються нам із дитинства, є правильними.

16:25 12.12.2023

ЯК ГОВОРИТИ З ДІТЬМИ ПРО ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Людей із наслідками важких травм та інвалідністю ми зустрічаємо ледь не щодня. Це складна тема для розмови з дитиною, і нам, можливо, хотілося б її уникнути, але говорити про це важливо. По-перше, щоби підготувати дитину до такої зустрічі (її може налякати те, чого вона не розуміє); по-друге, аби проявити повагу.

12:12 07.12.2023

ЯК ВПІЗНАТИ ВИГОРЯННЯ

Коли втома накопичується, зникають мотивація, інтерес до роботи чи звичних справ, які до цього приносили задоволення, інколи навіть бажання спілкуватися з оточуючими.

09:01 05.12.2023

10 ІДЕЙ МАЛЕНЬКИХ "СВЯТ НА КОЖЕН ДЕНЬ"

Восени та взимку наш настрій може змінюватися: світловий день коротшає, кольорів довкола стає менше, а відтак ми більше схильні сумувати й втомлюватися Зараз важливо підживлюватися радістю — чимось позитивним, що дає нам енергію. Під час війни радість може здаватися недоречною, та вона сьогодні потрібна найбільше.

08:29 30.11.2023

КОЛИ ВСЕ ВАЛИТЬСЯ

Гнів — це природна реакція, і цю енергію можна перетворювати на сили для подолання труднощів. Коли щось не вдається, коли відчуваєте, що закипаєте, не ігноруйте свої почуття. З’ясуйте, що саме вас дратує, подихайте, дайте собі час заспокоїтися і знайдіть у ситуації, яка склалася, мотивацію.

09:33 29.11.2023

ЯК ПОХВАЛИТИ І ПІДТРИМАТИ ДИТИНУ

І дітям, і дорослим важливі похвала та підтримка. Але від звичайного «молодець» може розвинутися певна залежність, або з часом дитина сприйматиме цю похвалу як нещиру.

12:52 23.11.2023

СТРАХ ГУЧНИХ ЗВУКІВ

У будь-який час дня або ночі можуть залунати повітряна тривога, робота ППО чи звуки вибухів. Існує хибна думка, що дітям не потрібно пояснювати, що відбувається, а достатньо просто їх відволікти та сказати «не бійся». Насправді дітям важливі і пояснення, і підтримка дорослих.

10:44 21.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь