Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ТИ ЯК?

ТРАВМА БІЖЕНЦЯ ТА НОСТАЛЬГІЯ ЗА ДОМОМ

Знайомтеся, це професор Ессекського університету, психолог і публіцист Ренос Пападопулос. Він досліджує досвід людей, які з різних обставин були змушені залишити свої домівки задля пошуку безпеки.

11:45 05.10.2023

ТРАВМИ ДИТИНСТВА: ЩО ЦЕ І ЯК ВОНИ МОЖУТЬ ПОЗНАЧИТИСЯ НА ДОРОСЛОМУ ЖИТТІ

В умовах війни маємо особливо дбати про дитячу психіку. Неважливо, що саме пережила дитина: евакуацію, постріли чи звуки сирен — усе це для неї може стати травматичним досвідом. Дистанційне навчання чи новий колектив — речі, які раніше здавалися нормою, зараз мають неабиякий вплив.

11:54 02.10.2023

ВПЛИВ ВІЙНИ НА ЛЮДЕЙ

Цього року на замовлення Третього саміту перших леді та джентльменів британська компанія Alligators Digital провела глобальне соціологічне дослідження серед жителів 11 країн. Тисячі відповідей дозволили частково описати, яким є бачення та сприйняття ментального здоров’я в Україні та світі.

10:10 27.09.2023

ЯК ОБРАТИ ПСИХОЛОГА

З чого почати пошуки психолога? З двох речей. Перша — усвідомлення того, що психолог — не чарівник, і питання, які ви маєте до нього, не зникнуть за помахом палички. Робота з психологом — це насамперед робота над собою, яка вимагатиме часу та зусиль.

12:08 25.09.2023

ГІПЕРВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Гіпервідповідальність Гадаємо, багатьом знайома риса, яка виснажує і викликає паніку, щойно заходить розмова про відпочинок. Бувало? Авжеж. Тоді ось вам лайфхак.

09:40 22.09.2023

ЯК ПІДТРИМАТИ ДИТИНУ У НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ

Сором, відчуття провини, самотності, неспроможності — це можливі наслідки тривалого стресу. Початок навчального року може посилювати ці стани, і зараз діти особливо потребуватимуть нашої підтримки.

11:19 13.09.2023

ВПРАВИ ДЛЯ ВГАМУВАННЯ ЕМОЦІЙ

Страх, тривога, агресія — ці почуття ніби важка цеглина, що з’явилася нізвідки і застрягла десь глибоко всередині. Мабуть, свого часу ця подібність і надихнула фахівців на створення простої вправи для вгамування емоцій.

13:36 11.09.2023

САМІТ ПЕРШИХ ЛЕДІ ТА ДЖЕНТЛЬМЕНІВ

«Ти як?» Із цим запитанням Олена Зеленська звернулася до українців через Програму ментального здоров'я і закликала кожного чесно відповісти насамперед самому собі. А водночас з’ясувати, що допомагає нам триматися, навіть коли сил триматися вже немає.

15:43 05.09.2023

ЩО ДОПОМАГАЄ ВІДВОЛІКТИСЯ ВІД ТРИВОЖНИХ ДУМОК

Якось ми говорили про те, що допомагає нам відволікатися від тривожних думок, і зупинилися на тому, що немає єдиного вірного способу — хтось починає прибирати, хтось танцює, а хтось іде дихати повітрям. Ми відпускаємо важкі думки в русі.

15:41 04.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь