Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ТИ ЯК?

ЩО ТАКЕ КОГНІТИВНА ВТОМА

В умовах тривалого стресу і дорослим, і дітям властиве когнітивне виснаження — стан «психічної втоми», коли розумової роботи і відповідальності забагато, а відпочинку, сну та можливості розслабитися бракує.

10:23 09.11.2023

НАША ПОДЯКА БРЕНДАМ

Гортаємо стрічку і відчуваємо безмежну вдячність усім, хто долучається до Всеукраїнської програми ментального здоров’я, хто підтримує, шерить інформацію та ділиться власним досвідом

16:12 06.11.2023

ПРОВОДЬТЕ ЧАС ІЗ ТВАРИНАМИ

Інколи у дописах ми радимо проводити час із тваринами — допомогти волонтерам у притулку, а заразом погратися з песиком чи помацати теплого котика. Годувати пухнастих безхатьків біля дому або ж птахів у парку. А ще — їздити верхи

13:55 02.11.2023

ПЕРШИЙ ФОРУМ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ'Я

В Україні відбувся Перший форум із психічного здоров’я, організований ВООЗ Ukraine за підтримки Координаційний центр КМУ / Mental Health UA в межах програми «Ти як?»

11:50 30.10.2023

ДЕПРЕСІЯ - ЦЕ КОЛИ....

Депресія — це не сум, не пригніченість, не журба. Це не настрій чи стан. Це розлад, який отримав безліч «синонімів» через хибні уявлення про ментальне здоров’я.

14:26 25.10.2023

ЩО РОБИТИ, КОЛИ ЗАКИПАЄШ?

Що робити, коли закипаєш? Не соромитися і давати волю емоціям (але так, щоб нікого не налякати та нікому не зашкодити ).

11:07 23.10.2023

ВПРАВИ НА УСВІДОМЛЕНІСТЬ

Вправи на усвідомленість – чудовий інструмент для боротьби зі стресом та його наслідками, адже їх можна використовувати де б ви не були. Ба більше, їх можна вигадувати – новій й нові, що б вас не оточувало. Головне — навчитися перемикати увагу.

10:49 19.10.2023

"ПРОСТИМИ СЛОВАМИ" З ОЛЕГОМ ЧАБАНОМ

До Всесвітнього дня ментального здоров’я вийшов спеціальний епізод подкасту «Простими словами» з доктором медичних наук і психотерапевтом Олегом Чабаном. Говоримо про психосоматику як науку, про те, як наше тіло страждає від непроговорених емоцій і чому так важливо радіти маленьким речам.

08:45 17.10.2023

ЗВИКАЙТЕ НЕ КАЗАТИ...

Кажуть, щоб щось змінити, починати варто тут і зараз — варіант «з понеділка» не працює. Тож пропонуємо просто зараз прогортати свій словниковий запас та викинути з нього зайве

15:37 09.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь