Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ТИ ЯК?

"НАДІЙНА ПРИВ'ЯЗАНІСТЬ"

Ті, кому є на кого покластися у складних ситуаціях, легше переживають стрес. У випадку з дітьми важливий тип стосунків, що зветься «надійна прив’язаність». Це взаємини з дорослими, в яких дітей приймають такими, які вони є, — з усіма їхніми емоціями, недоліками, піклуються про них, забезпечують близькість і надійність.

11:35 15.11.2023

"ПРОСТИМИ СЛОВАМИ"

Вийшов передостанній епізод подкасту «Простими словами» із співзасновником The Village Україна Андрієм Баштовим, який нині несе службу у лавах ЗСУ. Він розповів про те, як влаштована армія зсередини, чому важливо відділяти її як структуру від війни та як переживати травматичні досвіди.

16:27 13.11.2023

ЩО ТАКЕ КОГНІТИВНА ВТОМА

В умовах тривалого стресу і дорослим, і дітям властиве когнітивне виснаження — стан «психічної втоми», коли розумової роботи і відповідальності забагато, а відпочинку, сну та можливості розслабитися бракує.

10:23 09.11.2023

НАША ПОДЯКА БРЕНДАМ

Гортаємо стрічку і відчуваємо безмежну вдячність усім, хто долучається до Всеукраїнської програми ментального здоров’я, хто підтримує, шерить інформацію та ділиться власним досвідом

16:12 06.11.2023

ПРОВОДЬТЕ ЧАС ІЗ ТВАРИНАМИ

Інколи у дописах ми радимо проводити час із тваринами — допомогти волонтерам у притулку, а заразом погратися з песиком чи помацати теплого котика. Годувати пухнастих безхатьків біля дому або ж птахів у парку. А ще — їздити верхи

13:55 02.11.2023

ПЕРШИЙ ФОРУМ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ'Я

В Україні відбувся Перший форум із психічного здоров’я, організований ВООЗ Ukraine за підтримки Координаційний центр КМУ / Mental Health UA в межах програми «Ти як?»

11:50 30.10.2023

ДЕПРЕСІЯ - ЦЕ КОЛИ....

Депресія — це не сум, не пригніченість, не журба. Це не настрій чи стан. Це розлад, який отримав безліч «синонімів» через хибні уявлення про ментальне здоров’я.

14:26 25.10.2023

ЩО РОБИТИ, КОЛИ ЗАКИПАЄШ?

Що робити, коли закипаєш? Не соромитися і давати волю емоціям (але так, щоб нікого не налякати та нікому не зашкодити ).

11:07 23.10.2023

ВПРАВИ НА УСВІДОМЛЕНІСТЬ

Вправи на усвідомленість – чудовий інструмент для боротьби зі стресом та його наслідками, адже їх можна використовувати де б ви не були. Ба більше, їх можна вигадувати – новій й нові, що б вас не оточувало. Головне — навчитися перемикати увагу.

10:49 19.10.2023

"ПРОСТИМИ СЛОВАМИ" З ОЛЕГОМ ЧАБАНОМ

До Всесвітнього дня ментального здоров’я вийшов спеціальний епізод подкасту «Простими словами» з доктором медичних наук і психотерапевтом Олегом Чабаном. Говоримо про психосоматику як науку, про те, як наше тіло страждає від непроговорених емоцій і чому так важливо радіти маленьким речам.

08:45 17.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь