Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ТИ ЯК?

ЯК СПІЛКУВАТИСЯ З ВІЙСЬКОВИМИ, ЯКІ ЩОЙНО ПРИБУЛИ З ФРОНТУ

Ви міцно обіймаєте батька, брата чи сестру, вашу кохану людину, яка ще вчора ночувала в окопі під обстрілами. Чи думали ви, що скажете в цей момент? Про що запитаєте вдома? Як будете слухати численні історії або ж довгу тишу?

09:56 10.08.2023

ТРИВОГА ВІДСТУПАЄ, КОЛИ ВИ...

Нещодавно ми запитали, що допомагає вам відволікатися, і отримали багато відповідей, якими хочеться поділитися.

13:36 01.08.2023

ВПРАВА "МЕТЕЛИК"

Іноді тривога буває настільки раптовою і сильною, що бракне повітря. Ситуація не з приємних, але й не критична, якщо вміти постояти за себе — вчасно зорієнтуватися і згадати одну з вправ, що допомагають заспокоїтися та вирівняти дихання.

13:34 01.08.2023

ЯК ДОПОМОГТИ ДИТИНІ ПОДОЛАТИ СТРАХ ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

«Увага! Повітряна тривога!» Раптовий звук сирени щоразу змушує здригатися. Здавалося б, ми вже знаємо, що це, і як треба діяти, але ніби підвисаємо і нічого не можемо з собою зробити — ці кілька секунд треба пережити. Для дітей все значно складніше.

13:32 01.08.2023

ЩОДЕННИК ПОДЯКИ

Коли здається, що радіти нічому, що світ навколо втратив кольори, заведіть «Щоденник подяки». Проста вправа підсвітить хоч і найдрібніші, але світлі моменти життя, допоможе зберегти сили, подарує відчуття спокою.

13:31 01.08.2023

"ПРОСТИМИ СЛОВАМИ"

Вийшов 3 епізод подкасту «Простими словами». У ньому засновник центру «Коло сім'ї», лікар-психотерапевт Олег Романчук поділився поглядом на теми стійкості під час війни, лікування ПТСР, корисного мислення та книжок як психотерапії.

11:26 18.07.2023

КОЛИ ТРИВОГА ВИРИВАЄ З РЕАЛЬНОСТІ

Пам'ятаєте, що тривога вириває з реальності? І найкраща її профілактика — робота з усвідомленістю і заземленням. Це можна робити будь-де і будь з чим. Повертати себе у реальність, у момент тут-і-зараз, підключаючи всі органи відчуттів.

11:23 18.07.2023

ВПРАВИ, ЩО ДОПОМОЖУТЬ ЗАСНУТИ

У складні для психіки періоди сон переходить у так звану «стадію очікування» — ми наче спимо, але готові будь-якої миті бігти до укриття. Але сон — основа ментального здоров'я. Без нього нам ніяк, тож навіть зараз потрібно робити все можливе, щоб засинати раніше і спати потрібну кількість годин

15:39 12.07.2023

ДЛЯ КОГО І ДЛЯ ЧОГО «ТИ ЯК?

Кожна людина народжується зі здатністю протистояти стресу. Але в наш час цей запас стійкості швидко виснажується через війну та невизначеність. А нам усе ще треба дбати про близьких та працювати на перемогу. Хотілося б, щоб українці звернули увагу на свій емоційний стан і взяли відповідальність за нього. А “Ти як?” допоможе знаходити в собі сили щодня, навчитися піклуватися про себе, опановувати стрес, тривогу, гнів тощо.

15:34 12.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь