Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ТИ ЯК?

РІВНИЙ - РІВНОМУ

Ветерани відрізняються сильним братерським і сестринським духом, міцною ідентифікацією зі своєю спільнотою та схильністю більше довіряти тим, хто пройшов через війну. Тому підхід «рівний — рівному» є найкращим у питаннях надання підтримки.

08:06 02.04.2024

ДОГЛЯД ЗА ПОРАНЕНИМИ

Доглядати поранених ветеранів — важка місія, яка зазвичай лягає на плечі рідних та близьких. Вони постійно перебувають поруч із ними у лікарнях, центрах реабілітації чи вдома. Вони беруть на себе догляд, фізичну й психологічну підтримку, а ще — купу бюрократичних питань. Водночас виконують хатні справи, виховують дітей і працюють.

14:39 01.04.2024

АБИ ПРОЯВИТИ ПОВАГУ ДО ВЕТЕРАНА, НІКОЛИ НЕ КАЖІТЬ

Хоч би як нам було цікаво, хоч би як ми хотіли дізнатися, коли ж закінчиться війна, пам’ятаймо про особисті кордони одне одного. Запитайте ветерана чи ветеранку, як їх зустріли вдома, як почуваються, чим планують займатися, чи потрібна якась допомога… Навіть якщо людина цього не покаже, насправді вона буде глибоко вдячна вам за повагу і тактовність.

14:53 27.03.2024

ВЕСНЯНА ХАНДРА: ЯК ПІДТРИМАТИ СЕБЕ

Ми можемо очікувати, що з приходом весни усе “розквітне”: не тільки на вулиці, але й настрій. Але може статися навпаки: відомо, що організм людей по-різному адаптується до змін погоди. І прихід нового сезону дійсно впливає на наше ментальне здоров’я. Тому, навіть якщо сонце вже б’є променями в вікно, бути не в доброму гуморі навесні – нормально.

11:49 25.03.2024

НЕПРОДУКТИВНІ ДНІ - ЦЕ ТЕЖ ОК

Перш ніж хвилюватися через нестачу мотивації, варто спитати себе про причини, дати чесну відповідь і прийняти її. Прийняти себе.

12:50 21.03.2024

КОЛИ НЕ ПРОПРАЦЬОВАНИЙ ТРАВМАТИЧНИЙ ДОСВІД

Коли травматичний досвід не пропрацьований, мозок діє так, ніби загроза досі присутня — навіть через місяці чи роки після того, як сталася певна подія. Всередині нас формується міцний зв’язок між емоціи‌ними спогадами і зовнішніми подразниками — візуальними образами, звуками, запахами чи смаками.

09:41 14.03.2024

ХОЧУ ПОДЯКУВАТИ ВЕТЕРАНУ. ЯК ЦЕ ЗРОБИТИ?

Буває, зустрічаємо військових або дізнаємося, що перед нами ветеран чи ветеранка, зринає думка — як подякувати людині за службу так, щоб не бути навʼязливим, не бовкнути зайвого, не образити?

11:01 11.03.2024

НАСОЛОДТЬСЯ УЛЮБЛЕНИМ СМАКОЛИКОМ УСВІДОМЛЕНО

Памʼятаємо, що ви любите вправи на усвідомленість (або ж майндфулнес) Це справді класний інструмент боротьби зі стресом і тривожністю — водночас приємний і доступний, де б ми не були. Головне — зосередитися на моменті «тут і зараз» та залучити якомога більше органів чуття.

08:51 04.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь