Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ТИ ЯК?

АБИ ЗНЯТИ НАПРУГУ В ТІЛІ

Тривожність і відчуття напруги в тілі — основні наслідки тривалого стресу, згідно з останнім дослідженням Gradus Research за жовтень 2023 року. Ці симптоми — вагома причина звернутися до спеціаліста або свого сімейного лікаря, який пройшов навчання за програмою ВООЗ mhGAP і тепер може надавати підтримку з ментального здоров’я.

12:26 24.01.2024

СІМЕЙНИЙ ЛІКАР ПОДБАЄ

17 січня очільник МОЗ Віктор Ляшко та голова НСЗУ Наталія Гусак навідалися до відбудованої амбулаторії у Ворзелі Бучанського району та представили результати підготовки сімейних лікарів до надання послуг із ментального здоровʼя.

10:18 22.01.2024

ЯК ЗРОЗУМІТИ, ЩО ВИ ЕМОЦІЙНО ВИСНАЖЕНІ

У шаленому ритмі життя, у тривалій напрузі ми не відразу помічаємо, як виснажуємося. Здається, тримаємося, та з кожним днем все гірше. У цей час важливо помітити дзвіночки про втому, що накопичилася, і вчасно потурбуватися про свій стан — змінити діяльність, звички, переглянути режим сну й харчування, спосіб проведення вільного часу тощо.

16:22 17.01.2024

ГОДІ ВИБАЧАТИСЯ, ЯКЩО ВИ...

А ще емоції доводять, що ми з вами — живі люди, які мають почуття. Приймайте та проживайте їх усі

14:17 10.01.2024

ЯК ПІДТРИМАТИ ДИТИНУ, ЯКЩО ЇЇ РІДНІ НА ВІЙНІ?

Коли рідні чи близькі нам люди йдуть на фронт, це випробування і подвійний стрес для всієї родини. Та ще складніше дати собі раду з цим малечі, яка не має відповідей на безліч запитань і сприймає реальність дещо інакше.

13:10 09.01.2024

ЦЕ НАГАДУВАННЯ ПОДИХАТИ

Коли тривожність краде думки, згадуйте просту техніку дихання по трикутнику. Вона допоможе приборкати емоції та зібратися.

09:22 04.01.2024

ЯК ПОЧАТИ ПІКЛУВАТИСЯ ПРО МЕНТАЛОЧКУ

Початок нового року — час обіцянок собі. Пообіцяйте піклуватися про ментальне здоров’я — своє та близьких А якщо не знаєте, з чого почати, ось кілька порад. Завжди можна почати з простого.

16:18 03.01.2024

ЧОМУ ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ... НАМ ХОЧЕТЬСЯ ЧУТИ ЗВУКИ ВИБУХІВ

Під час повітряної тривоги ми можемо впіймати себе на моторошній думці, що чекаємо вибухів, а коли чуємо їх — ніби відчуваємо певне полегшення. Так само підсвідомо можемо романтизувати хвилини небезпеки, коли загроза минає — згадувати обстріли, час в укритті чи блекаути з певним теплом, і це лякає

14:05 28.12.2023

ПІДСУМКИ РОКУ

Аби підбити підсумки року, перша леді Олена Зеленська також зустрілася з представниками регіонів України, відповідальними за впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

10:59 27.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь