Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ТИ ЯК?

ТРИВОГА ВІДСТУПАЄ, КОЛИ ВИ...

Нещодавно ми запитали, що допомагає вам відволікатися, і отримали багато відповідей, якими хочеться поділитися.

13:36 01.08.2023

ВПРАВА "МЕТЕЛИК"

Іноді тривога буває настільки раптовою і сильною, що бракне повітря. Ситуація не з приємних, але й не критична, якщо вміти постояти за себе — вчасно зорієнтуватися і згадати одну з вправ, що допомагають заспокоїтися та вирівняти дихання.

13:34 01.08.2023

ЯК ДОПОМОГТИ ДИТИНІ ПОДОЛАТИ СТРАХ ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

«Увага! Повітряна тривога!» Раптовий звук сирени щоразу змушує здригатися. Здавалося б, ми вже знаємо, що це, і як треба діяти, але ніби підвисаємо і нічого не можемо з собою зробити — ці кілька секунд треба пережити. Для дітей все значно складніше.

13:32 01.08.2023

ЩОДЕННИК ПОДЯКИ

Коли здається, що радіти нічому, що світ навколо втратив кольори, заведіть «Щоденник подяки». Проста вправа підсвітить хоч і найдрібніші, але світлі моменти життя, допоможе зберегти сили, подарує відчуття спокою.

13:31 01.08.2023

"ПРОСТИМИ СЛОВАМИ"

Вийшов 3 епізод подкасту «Простими словами». У ньому засновник центру «Коло сім'ї», лікар-психотерапевт Олег Романчук поділився поглядом на теми стійкості під час війни, лікування ПТСР, корисного мислення та книжок як психотерапії.

11:26 18.07.2023

КОЛИ ТРИВОГА ВИРИВАЄ З РЕАЛЬНОСТІ

Пам'ятаєте, що тривога вириває з реальності? І найкраща її профілактика — робота з усвідомленістю і заземленням. Це можна робити будь-де і будь з чим. Повертати себе у реальність, у момент тут-і-зараз, підключаючи всі органи відчуттів.

11:23 18.07.2023

ВПРАВИ, ЩО ДОПОМОЖУТЬ ЗАСНУТИ

У складні для психіки періоди сон переходить у так звану «стадію очікування» — ми наче спимо, але готові будь-якої миті бігти до укриття. Але сон — основа ментального здоров'я. Без нього нам ніяк, тож навіть зараз потрібно робити все можливе, щоб засинати раніше і спати потрібну кількість годин

15:39 12.07.2023

ДЛЯ КОГО І ДЛЯ ЧОГО «ТИ ЯК?

Кожна людина народжується зі здатністю протистояти стресу. Але в наш час цей запас стійкості швидко виснажується через війну та невизначеність. А нам усе ще треба дбати про близьких та працювати на перемогу. Хотілося б, щоб українці звернули увагу на свій емоційний стан і взяли відповідальність за нього. А “Ти як?” допоможе знаходити в собі сили щодня, навчитися піклуватися про себе, опановувати стрес, тривогу, гнів тощо.

15:34 12.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь