Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

У ЛЮДСЬКІЙ ПАМ’ЯТІ – НАЗАВЖДИ

Дата: 28.08.2024 14:11
Кількість переглядів: 398

Сьогодні меморіальні таблички на честь загиблих у російсько-українській війні учнів урочисто відкрили в Перехрестівському закладі загальної середньої освіти. Ці заходи присвячені Дню памяті захисників України, який відзначатиметься завтра, 29 серпня, та Дню Незалежності нашої держави.

Фото без опису

На урочистості були запрошені голова Затишанської громади Геннадій Миколайович Топольницький, начальник Управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Олена Камалівна Мирзакірова, староста Перехрестівського старостинського округу Василь Іванович Грекуляк, всі рідні і близькі наших загиблих захисників. Також прибули представники роти охорони та  прикордонного загону, де служив загиблий на війні учень Перехрестівської школи Іван Бинзарь.

Всі зібралися, щоб низько в скорботі схилити голови перед світлою пам’яттю захисників – Михайла Валентиновича Бойка, Івана Миколайовича Бинзаря, Юрія Івановича Чабана, Вячеслава Олександровича Губернатора та Олександра Вікторовича Васильєва.

Нинішні учні школи по черзі знімали з табличок державні прапори, а ведучі розповідали про кожного воїна.

Так, Михайло Валентинович БОЙКО навчався у Перехрестівській школі з 1995 по 2006 роки. Старший стрілець 9 парашутно-десантної роти третього парашутно-десантного батальйону, старший солдат, був мобілізований до лав Збройних Сил України 28 серпня 2022 року. Загинув 30 жовтня 2022 року поблизу с.Червонопопівка Кремінського району Луганської області.

Фото без опису

Іван Миколайович БИНЗАРЬ навчався у Перехрестівській школі з 1995 по 2006 роки. Інспектор прикордонної служби вищої категорії, начальник відділення інспекторів прикордонної служби 3-ї прикордонної застави прикордонної комендатури швидкого реагування №1, головний сержант. Служив з квітня 2015 року в лавах прикордонної служби України. У 2020 році разом із дружиною проходили службу в зоні АТО, долав ворога у багатьох гарячих точках Донбасу. Загинув 23 березня 2023 року в м. Бахмут Донецької області.

Фото без опису

Юрій Юрійович ЧАБАН навчався у Перехрестівськоій школі з 1993 по 2003 роки. Після  служби в армії тривалий час працював в органах МВС України в Одеській області. Був мобілізований до лав Збройних Сил України в червні 2023 року. Спочатку служив на Донецькому напрямку. Згодом був перенаправлений до Херсонської області в район села Кринки. Служив у 35-й бригаді морської піхоти. Загинув 28 жовтня 2023 року на Херсонському напрямку.

Фото без опису

Вячеслав Олександрович ГУБЕРНАТОР навчався у Перехрестівській школі з 1999 по 2009 роки. З початком повномасштабного вторгнення разом з групою односельців самостійно прийшов до військового комісаріату. І з перших днів війни був мобілізований до лав Збройних Сил України. Служив у званні головного сержанта 2 стрілецького взводу 2 стрілецької роти, захищаючи південні рубежі нашої держави. 20 листопада 2023 року отримав важкі поранення голови, був евакуйований до військового шпиталю, прооперований, але 28-го листопада життя бійця обірвалося.

Фото без опису

Олександр Вікторович ВАСИЛЬЄВ наш односелець. Командир відділення підвозу боєприпасів 1-го самохідного артилерійського взводу 3-ої самохідної артилерійської батареї 2-го самохідного артилерійського дивізіону, молодший сержант. Загинув 19 вересня 2023 року поблизу міста Оріхів Запорізької області.

Фото без опису

Вічна пам'ять і слава нашим захисникам!

Звертаючись до присутніх, староста Василь Іванович Грекуляк подякував батькам, які виховали відважних патріотів своєї держави, дружинам, які вірно чекали своїх чоловіків з бойових завдань, діткам, які братимуть приклад зі своїх мужніх батьків.

На знак глибокої шани і вдячності рідним загиблих воїнів були вручені квіти.

Хвилина мовчання та покладання квітів до меморіальних табличок викликали невимовний біль та гіркі сльози майже всіх, хто був на урочистостях. Матері, батьки, дружини, діти, брати, сестри і всі рідні вдивлялися в обличчя загиблих воїнів, що викарбувані на граніті, і наче душею линули до них, обіймали серцем, намагалися відчути їх любов… Скільки б не минуло часу – вони завжди будуть у людській пам’яті і боронитимуть рідну землю у лавах небесного воїнства. Вічна слава нашим захисникам!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь