Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ГІДНО ПРОВЕЛИ В ОСТАННЮ ДОРОГУ ЗАГИБЛОГО ЗАХИСНИКА

Дата: 07.06.2024 08:31
Кількість переглядів: 674

Невимовне горе і невтихаючий біль переживає вся Затишанська громада – ми провели в останню дорогу нашого мужнього воїна, захисника-добровольця Івана Михайловича Романика. Небесне військо поповнилося ще одним земляком, світлим янголом, який оберігатиме нас із небес.

Сотні затишан прийшли попрощатися із загиблим солдатом. Живими квітами був встелений увесь шлях – від початку селища Затишшя, до будинку, де жив Іван з родиною, і аж до самого кладовища.

Після заупокійного молебню, який відслужив військовий капелан Михайло Базилько, жалобна процесія рушила до кладовища. Тут свої промови виголосили представники Затишанської громади і Територіального центру комплектування та соціального підтримки.

Особливо всіх вразила коротка розповідь військового, який служив з Іваном Романиком і був поряд з ним при виконанні того фатального бойового завдання. Наш Іванко рухався попереду невеликої групи розвідників, а коли воїни зрозуміли, що потрапили у ворожу засідку, солдат Романик взяв вогонь на себе, прикриваючи всю групу. Це дало можливість не лише врятувати чимало наших піхотинців, а й просунути лінію фронту на один кілометр вперед.

Іван Михайлович героїчно загинув 2 червня поблизу населеного пункту Тихе Чугуївського району Харківської області, що на околицях гарячого Вовчанська. Йому назавжди залишиться 28 років...

Він мріяв і любив, будував плани на майбутнє. Вірний, надійний, товариський, постійно на позитиві, завжди був там, де гаряче, завжди був першим...

Іван, захищаючи наш спокій, віддав своє життя за те, щоб ми мали змогу зустріти ранок разом зі своєю родиною, щоб мали змогу провести день зі своїми близькими. Потрібно пам'ятати, що, віддаючи своє життя, він подарував нам ці хвилини, які ми маємо цінувати.

У цей скорботний час ми низько схиляємо голови у глибокій пошані перед загиблим воїном, щиро співчуваємо, сумуємо і підтримуємо всю його родину. Нехай добрий, світлий спомин про Івана Романика стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у памʼяті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь