Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ОЗДОРОВЛЮЄМО ДІТОК У ПРИШКІЛЬНИХ ТАБОРАХ

Дата: 04.06.2024 11:08
Кількість переглядів: 283

Настала найпрекрасніша пора – тепле літечко! А значить – прийшов час оздоровлення та відпочинку. Особливо важливий цей період для діток шкільного віку, вони мають відновити свої сили після напруженого навчального року та набратися нової енергії перед 1 Вересня. Саме тому керівництво Затишанської громади приділяє належну вагу організації роботи пришкільних таборів. Цього року вони знову відчинили свої двері перед малечею і покликані надати дітям соціально-психологічну підтримку та психоемоційне розвантаження у період воєнного стану.

Традиційно, напередодні відкриття наші пришкільні табори перевірили представники Держпродспоживслужби, серед них – головні спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Сергій Григорович Козак і Павліна Михайлівна Радукан, головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тетяна Вадимівна Яцевич та помічник лікаря-епідеміолога Владислава Володимирівна Царан. До складу комісії також входять начальник оргвідділу Затишанської селищної ради Валентина Григорівна Клапатюк, начальник Управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Олена Камалівна Мирзакірова, головний спеціаліст сектору з питань освіти УОКМП Ілона Олександрівна Ковалюк і директори навчальних закладів Людмила Олександрівна Чумак, Наталія Олексіївна Годовенко та Валентина Федорівна Грицюта.

Комісія звертала увагу на дотримання норм приготування їжі для діток у харчоблоках, на готовність до експлуатації кімнат для проведення якісного дозвілля, на створені умови в укриттях тощо. Загалом, результат підготовки до роботи пришкільних таборів справив позитивне враження на членів комісії, тим паче, що Затишанська громада – одна з небагатьох в Роздільнянському районі, де виявили бажання оздоровлювати дітей у цей складний період воєнного стану.

«Цього року у пришкільних таборах нашої громади оздоровлюватиметься понад 400 діток, серед них всі учні 1-4 класів та школярі пільгової категорії 5-11 класів. Для них організоване безкоштовне збалансоване харчування, – розповіла начальник Управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Олена Камалівна Мирзакірова. – У день відкриття таборів педагогічні колективи підготували для малечі змістовні розважальні програми, а кожен юний відпочивальник отримав морозиво, яке було закуплене за кошти Затишанської селищної ради для всіх діток. Крім оздоровлення, керівники закладів загальної середньої освіти разом з педагогами спланували роботу з подолання освітніх втрат – протягом роботи таборів діти будуть «наздоганяти» навчальний матеріал, який частково не був засвоєний через постійні повітряні тривоги, дистанційне навчання, відсутність електроенергії і т.д. Також щодня у таборі будуть проводитися цікаві конкурси, вікторини, ігри, екскурсії, щоб діти отримували максимальний заряд енергії для вдалого старту літнього відпочинку».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

            


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь