Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

СЕСІЯ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 16.05.2024 16:05
Кількість переглядів: 323

Чергове пленарне засідання сесії Затишанської селищної ради під керівництвом голови громади Геннадія Миколайовича Топольницького відбулося сьогодні з необхідним кворумом депутатів.

Серед запрошених – старости старостинських округів Марія Петрівна Кущенко та Василь Іванович Грекуляк, депутат Роздільнянської районної ради Ніна Іванівна Стрижак, а також керівники структурних підрозділів селищної ради.

На порядку денному стояло 57 важливих питань.

Так, спочатку депутати проголосували за внесення змін до складу виконавчого комітету, оскільки посада заступника голови громади стала вакантною. Також присутні підтримали рішення про прийняття на баланс Затишанської селищної ради житлової будівлі, яка передбачається для роботи поліцейського офіцера громади. У зв’язку з цим були внесені зміни до Програми придбання в комунальну власність територіальної громади Затишанської селищної ради об’єктів нерухомого майна на 2024 рік.

Наступне питання – про передачу майна комунальної власності територіальної громади на баланс та у господарське відання Затишанському КП «Господар». Йшлося про передачу міні-трактора з набором навісного обладнання, який був придбаний за кошти громади у 2023 році. Депутати також розглянули питання щодо внесення змін до видів економічної діяльності Затишанського КП «Господар», адже матеріально-технічна база підприємства постійно поповнюється новою технікою, але існуюча документація не передбачає виконання тих чи інших робіт. Тому необхідно привести все у відповідність до чинних вимог.

Про встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання, які надаються Затишанським КП «Добробут» жителям Перехрестівського старостинського округу, розповів староста Василь Іванович Грекуляк. На 2024 рік затверджено такі розцінки за споживання води: для населення – 18 грн за метр кубічний, для бюджетних установ та інших споживачів – 38 грн.

Про затвердження Положення щодо порядку встановлення пам’ятних знаків, меморіальних та інформаційних дошок для увічнення пам’яті захисників України розповіла начальник організаційного відділу Валентина Григорівна Клапатюк. Зараз селищна рада готується до встановлення меморіальних дошок загиблим землякам, які навчалися у школах громади і для цього потрібно прийняти відповідне Положення. У зв’язку з цим депутати проголосували за внесення змін до місцевої цільової Програми розвитку культури, молодіжної політики, фізичної культури і спорту.

Начальник Управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Олена Камалівна Мирзакірова доповіла про внесення змін до Комплексної програми розвитку освіти Затишанської територіальної громади на 2022-2025 роки. Йшлося про виділення коштів обласному бюджету для виготовлення посвідчень багатодітним батькам та їх дітям (загальна сума – 9 тисяч 200 грн).

Наступне питання – про внесення змін до структури та штатної чисельності працівників комунального закладу позашкільної освіти «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» передбачало введення посади тренера з футболу і депутати підтримали таке рішення. Адже наша ДЮСШ активно працює з дітьми, постійно бере участь у змаганнях та займає призові місця. Ці старання потрібно всіляко підтримувати і примножувати здобутки юних спортсменів.

Внесення змін до Програми підтримки Збройних Сил України, територіальної оборони, правопорядку та громадської безпеки Затишанської селищної територіальної громади, підготовки населення до участі у русі національного спротиву на 2024 рік, передбачали виділення коштів трьом військовим частинам на придбання дронів, а також запчастин, шин, акумуляторів та необхідних інструментів для ремонту військової техніки. За запитами наших захисників-земляків, з бюджету селищної ради було виділено півтора мільйони гривень. До речі, з початку року на потреби Збройних Сил України та Територіальної оборони Одеської області з місцевого бюджету вже виділено 4 мільйони 100 тисяч гривень.

Про внесення змін до Програми «Здоров’я населення Затишанської об’єднаної територіальної громади» на  2022-2024 роки» розповіла директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Володимирівна Лисакова. У зв’язку з підготовкою до наступного опалювального сезону виникла необхідність у заміні димової труби в котельні, також є нагальна потреба у поточному ремонті приміщення складу для зберігання медичних відходів з метою подальшої утилізації та виділення додаткових коштів на оплату за використану електроенергію. У результаті обговорення даного питання депутати повністю задовольнили звернення медика.   

Ще одне внесення змін – до Програми соціального захисту населення Затишанської селищної територіальної громади на 2024 рік – передбачало розподіл вже виділеного фінансового ресурсу між заходами. А саме – на утримання двох наших жителів у Малігонівському центрі надання соціальних послуг одиноким громадянам (загальна сума на поточний рік складає 238 тисяч гривень) та за надання послуг відділом актів реєстрації цивільного стану Захарівської громади (всього 30 тисяч 580 грн). 

На завершення депутати проголосували за: затвердження Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та експлуатаційним утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території  Затишанської  селищної територіальної громади на 2024 рік (цього року планується капітальний ремонт понад трьох кілометрів дороги сполученням Перехрестове – Новопавлівка); затвердження розпоряджень селищного голови, виданих в міжсесійний період; внесення змін до бюджету Затишанської селищної територіальної громади на 2024 рік. Також було розглянуто 28 питань земельного характеру, які детально висвітлила начальник відділу з питань земельних відносин, архітектури та ЖКГ Надія Анатоліївна Галишина.

Незважаючи на досить великий список питань порядку денного, депутати працювали досить оперативно. Швидкому прийняттю рішень також сприяла плідна робота у профільних комісіях, які відбулися напередодні. Тому засідання сесії пройшло у чіткому темпі та без зайвих уточнень присутніх.  

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь