Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ПОЛІТВ'ЯЗНЯ

Дата: 07.05.2024 09:20
Кількість переглядів: 49

5 травня — день народження кримськотатарського громадського активіста Сервера Мустафаєва. Своє 38-річчя він зустрічає у незаконному російському ув'язненні.

❗ Сервер Мустафаєв — професійний журналіст, правозахисник, координатор та співзасновник Кримської солідарності. З 2014 він займався активною громадською діяльністю у Бахчисараї – організовував дитячі свята, громадські заходи, допомагав малозабезпеченим сім’ям. Він також займався системним моніторингом ситуації в окупованому Криму та висвітлював у медіа політично вмотивовані “судові процеси”.

Окупанти затримали його у 2018 році, після обшуків. Через два роки утримання, у 2020 році, окупанти засудили його на 14 років незаконного ув'язнення, звинувативши в участі у діяльності «терористичної організації».

Це рішення є одним з чисельних порушень росіянами прав людини та політично вмотивованою кримінальною справою окупаційних адміністрацій проти представника корінного кримськотатарського народу.

У день народження Сервера Мустафаєва закликаємо вас долучитись до ініціативи “Листи до вільного Криму” та написати листа. Сервер та інші політв'язні потребують вашої підтримки!

▪ Більше про ініціативу за посиланням: https://cutt.ly/tewgD8kz

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь