A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

У ПОЛІТВ'ЯЗНЯ ПОГІРШИВСЯ СТАН ЗДОРОВ'Я

Дата: 26.04.2024 11:43
Кількість переглядів: 18

У кримськотатарського активіста, журналіста “Кримської солідарності” Амета Сулейманова погіршився стан здоров’я у в’язниці володимирської області рф. Про це повідомила його дружина, Ліля Люманова. Вона розповіла, що дістатися до колонії аби відвідати чоловіка було важким завданням, проте разом з дітьми вони змогли знайти шлях. Дорога у російську колонію зайняла три дні в один бік.

Дружина Амета також повідомила, що стан його здоров’я продовжує погіршуватись: “Він схуд на 10 кілограмів. Але Амет каже, що щосили намагається за собою доглядати, на скільки є можливість”.

Дружині незаконно ув’язнений натякнув на жорстокі умови утримання, в яких перебуває: “Амет став докладно розповідати, що відбувалося з ним весь цей рік. Від почутого стало зрозумілим, чому йому стало гірше”.

Амета Сулейманова окупаційна адміністрація затримала у березні 2020, а згодом засудила до 12 років позбавлення волі, звинувативши у нібито “тероризмі”. Чоловік страждає від артеріальної та мітральної недостатності серця. Протягом усього процесу захист намагався донести російському суду, що для політв’язня не можна застосовувати такий запобіжний захід через стан його здоров’я. Але навіть це не стало очевидною підставою для окупантів, щоб вони змінили своє незаконне рішення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь