A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

РІШЕННЯ – В ІНТЕРЕСАХ ГРОМАДИ

Дата: 15.03.2024 14:23
Кількість переглядів: 592

Сьогодні під керівництвом голови громади Геннадія Миколайовича Топольницького відбулося пленарне засідання 28-ої сесії Затишанської селищної ради. Серед запрошених – депутат Роздільнянської районної ради Ніна Іванівна Стрижак, старости старостинських округів Марія Петрівна Кущенко і Василь Іванович Грекуляк, а також керівники структурних підрозділів громади.

На порядку денному стояло 21 питання.

Так, з першого питання «Про передачу індивідуально визначеного майна у державну власність до сфери управління Національної поліції України» йшлося про забезпечення роботи поліцейського офіцера громади. Відповідно до існуючих вимог, селищна рада має забезпечити його службовим приміщенням, комп’ютерною технікою, меблями та автомобілем. У зв’язку з цим легковий автомобіль «Дастер» Затишанської громади буде переданий Національній поліції. Селищна рада також планує придбати житловий будинок, який переобладнається під офіс для поліцейського офіцера громади. Крім цього, депутати підтримали виділення фінансової допомоги відділенню поліції № 2 Роздільнянського районного відділу поліції у розмірі 150 тисяч гривень.

Розгляд питання «Про внесення змін до Програми підтримки Збройних Сил України, територіальної оборони, правопорядку та громадської безпеки Затишанської селищної територіальної громади, підготовки населення до участі у русі національного спротиву на  2024 рік» передбачало виділення 2 мільйонів гривень для однієї з військових частин Одеської області на придбання дронів-камікадзе.

Також депутати проголосували за надання фінансової підтримки Другому прикордонному загону Державної прикордонної служби, 37-ій Державній пожежно-рятувальній частині Служби з надзвичайних ситуацій та Роздільнянському районному відділу УСБУ в Одеській області. Кожен з цих формувань отримає по 150 тисяч гривень на придбання пального, запчастин та інші потреби.

Крім цього, для забезпечення потреб територіальної оборони, до Одеського обласного бюджету буде передано 600 тисяч гривень (така сума з бюджету Затишанської селищного ради надаватиметься щоквартально).

Питання про внесення змін до Програми розвитку культури, молодіжної політики, фізичної культури і спорту Затишанської селищної ради на 2022 – 2025 роки передбачало виділення коштів Роздільнянській райдержадміністрації на придбання нагородної атрибутики для проведення районного етапу Всеукраїнської шкільної ліги «Пліч-о-пліч».

Далі депутати розглянули внесення змін до Програми «Здоров’я населення Затишанської об’єднаної територіальної громади» на  2022-2024 роки» і підтримали виділення коштів на купівлю слухових апаратів для дитини-інваліда із села Перехрестове. Ще один важкохворий дорослий житель цього села буде забезпечений підгузками. В обох випадках люди мають серйозні захворювання і, за постановою Кабінету Міністрів України, селищна рада повинна забезпечити їх необхідними медичними апаратами і засобами гігієни.  

Доволі швидко і без зайвих питань присутні проголосували за внесення змін до Програм цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Затишанської селищної ради на 2024  рік (облаштування освітніх закладів системою автоматичної пожежної сигналізації); благоустрою, розвитку та підтримки житлово-комунального господарства Затишанської селищної територіальної громади на 2024 рік (ремонт ставка).

На завершення депутати розглянули питання про здійснення землеустрою на території Затишанської селищної ради; затвердження розпоряджень селищного голови, виданих в міжсесійний період; про внесення змін до бюджету Затишанської громади на 2024 рік; земельні питання.

Сесія пройшла доволі оперативно, адже всі питання попередньо розглядалися на засіданнях профільних комісій. Тому й рішення приймалися не лише швидко, а й виважено.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь