A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

У ПОЛІ УВАГИ – ДІТИ

Дата: 22.02.2024 14:37
Кількість переглядів: 334

Під час чергового засідання комісії з питань захисту прав дітей, яке відбулося під керівництвом голови Затишанської громади Геннадія Миколайовича Топольницького, було розглянуто проблемні питання родин з неповнолітніми.

До зали по черзі запрошувалися батьки чи опікуни дітей і, після ретельного вивчення конкретної ситуації, члени комісії приймали виважені рішення.

Так, було надане погодження на реєстрацію місця проживання дитини в будинку, де мешкав безвісти зниклий військовослужбовець. Також молоде подружжя затишан отримало всебічну підтримку відповідальних спеціалістів селищної ради в оформленні опіки над племінником. З цими питаннями у членів комісії не виникло жодних заперечень.

Але далі присутні були змушені розбиратися із сімейними проблемами багатодітних та неблагополучних. Перша історія – про вагітну з п’ятою дитиною молоду жінку. Чоловік залишив родину і живе з коханкою. При цьому покинута сім’я не має жодних засобів для існування, адже через вагітність матір не має можливості працювати і забезпечувати себе та своїх дітей. Єдиний вихід наразі – розлучення і стягнення аліментів.

Наступна історія – про неблагополучну родину з двома малолітніми дітьми. Тут зловживають алкоголем, постійно б’ються і викликають поліцейських. Взаємовідносини в сім’ї настільки складні, що стоїть питання про вилучення дітей і позбавлення їхніх батьків права на виховання в таких небезпечних для життя малечі умовах. Але матір зі сльозами на очах просила членів комісії дати їй останній шанс. Обіцяє взятися за розум і дбати не про розваги, а про своїх діток.

А на завершення всі присутні були неприємно вражені взаємовідносинами в багатодітній родині, яка нещодавно переїхала до нас із сусідньої громади. Майже годину вже давно розлучене подружжя зясовувало свої стосунки у присутності членів комісії. Рідний батько трьох дітей, які залишилися жити із своєю матір’ю та вітчимом, вважає, що його син і дві доньки живуть у неналежних умовах. При цьому він відмовляється сплачувати аліменти, бо ці гроші не йдуть на забезпечення дітей. До того ж, вітчим дозволяє собі грубе відношення до ще малих дівчаток. Словом, взаємні звинувачення колишнього подружжя свідчили про образу один на одного, а у результаті страждають діти. Зрештою, служба у справах дітей під керівництвом Наталії Анатоліївни Маняк взяла під супровід дану родину і буде пильно слідкувати за її життям.  

Фото без описуФото без опису           

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь