Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

СЕСІЯ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 19.02.2024 10:33
Кількість переглядів: 509

Минулої п’ятниці під керівництвом голови громади Геннадія Миколайовича Топольницького відбулося пленарне засідання 27-ої сесії Затишанської селищної ради восьмого скликання.

Окрім необхідного кворуму місцевих депутатів, у її роботі взяли участь старости старостинських округів Марія Петрівна Кущенко та Василь Іванович Грекуляк, керівники структурних підрозділів селищної ради та депутат Роздільнянської районної ради Ніна Іванівна Стрижак.

Перше питання порядку денного – звіт Затишанського селищного голови за 2023 рік. З текстовим варіантом цього документа можна ознайомитися на сайті Затишанської громади за посиланням https://rada.info/upload/users_files/04379255/04c66520e45df2a2e0db648ef345c230.docx

Звіти про проведену в минулому році роботу також представили начальник фінансового відділу Олена Анатоліївна Кучеренко, начальник управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Олена Камалівна Мирзакірова, директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяна Володимирівна Лисакова, т.в.о. начальника служби у справах дітей Наталія Анатоліївна Маняк та т.в.о. директора Затишанського комунального підприємства «Господар» Дмитро Вікторович Атаман.

Далі депутати розглянули питання про внесення змін до Комплексної програми розвитку освіти Затишанської територіальної громади на 2022-2025 роки. Йшлося про підвищення розміру стипендій учням, які успішно складуть національний мультипредметний тест та інші заохочувальні виплати для відмінників навчання.

Висвітлюючи наступне питання «Про затвердження перспективного Плану трансформації мережі закладів загальної середньої освіти», О. Мирзакірова розповіла депутатам про реформи, що чекають освітян. Зокрема про створення ліцею на базі громади та реорганізацію Перехрестівського і Торосівського освітніх закладів.

Про внесення змін до Програми «Здоров’я населення Затишанської об’єднаної територіальної громади» на  2022-2024 роки» доповіла Т.Лисакова. Депутати підтримали пропозицію встановлення пожежної сигналізації в Перехрестівській амбулаторії, облаштування модульних укриттів біля медичних закладів у селищі Затишшя і селі Перехрестове та ряд інших заходів для забезпечення умов перебування пацієнтів і медперсоналу.

Доволі тривалим і предметним був розгляд питання про внесення змін до Програми соціального захисту населення, яке представила начальник відділу соціальної та сімейної політики Ольга Павлівна Пустомельник. Зокрема запропоновано виплачувати щомісячну матеріальну допомогу всім жителям громади, яким виповнилося 75 і більше років (до цього часу на такі виплати претендували тільки мешканці від 80-річного віку). Також розширюється категорія громадян і підвищується розмір одноразової виплати для військовослужбовців – запропоновано надавати грошову підтримку не лише мобілізованим, а й контрактникам. Відтак з 1 січня 2024 року одноразова матеріальна допомога становитиме 10 тисяч гривень (було 6 тисяч гривень). Крім цього, пораненим під час бойових дій виплачуватиметься 15 тис грн (було 10 тис грн), на поховання військовослужбовця – 25 тис грн (було 20 тис грн). Також передбачено одноразову матеріальну допомогу родинам захисників, які зникли безвісти, та забезпечення пільгового проїзду особам, яким виповнилося 60 і більше років при наявності пенсійного посвідчення.  

Внесення змін до Програми підтримки Збройних Сил України, територіальної оборони, правопорядку та громадської безпеки передбачало виділення коштів з бюджету Затишанської селищної ради для бойових військових частин і до Одеського обласного бюджету на здійснення заходів оборони – загальна сума видатків склала 7 мільйонів гривень.  

Про внесення змін до Програми цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки доповіла начальник відділу організаційно-інформаційного та юридичного забезпечення, кадрової роботи і документообігу Валентина Григорівна Клапатюк. Йшлося про облаштування дошкільних підрозділів закладів загальної середньої освіти нашої громади протипожежними системами та приведення у відповідність до існуючих вимог захисної споруди подвійного призначення (підвальне приміщення Затишанського Будинку культури), де у мирний час планується облаштування тренажерної зали.

Начальник відділу з питань земельних відносин, архітектури та житлово-комунального господарства Надія Анатоліївна Галишина розповіла присутнім про внесення змін до Програми здійснення землеустрою, а саме – розробку паспорта на водні об’єкти (ставки) у селах Перехрестове і Торосове.

На завершення депутати проголосували за внесення змін до бюджету Затишанської селищної громади на 2024 рік, затвердили положення про ринковий збір, а також Програми фінансової підтримки місцевого відділення поліції, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Служби безпеки України та розглянули земельні питання.

Результатом майже тригодинної роботи депутатів стало прийняття відповідних рішень, що дають можливість працювати на подальший розвиток громади в умовах воєнного стану.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь