A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

З ВІРОЮ У ВТІЛЕННЯ ПЛАНІВ ЩОДО РОЗВИТКУ ГРОМАДИ

Дата: 18.12.2023 09:32
Кількість переглядів: 443

15 грудня під керівництвом голови громади Геннадія Миколайовича Топольницького відбулося пленарне засідання сесії Затишанської селищної ради. В її роботі взяли участь депутат Роздільнянської районної ради Ніна Іванівна Стрижак, старости старостинських округів Марія Петрівна Кущенко та Василь Іванович Грекуляк, а також керівники структурних підрозділів селищної ради.

На розгляд депутатів було винесено важливі питання порядку денного. В основному вони стосувалися прийняття відповідних програм та рішень, що регулюють роботу селищної ради у наступному році.

Так, депутати затвердили Програму соціального захисту населення Затишанської територіальної громади на 2024 рік. Її представила начальник відділу з питань соціальної та сімейної політики Ольга Павлівна Пустомельник. Загалом, всі основні заходи залишаються на тому ж рівні, що й цього року. Але деякі виплати жителям нашої громади будуть збільшені, зокрема це стосується щомісячної допомоги людям віком від 80 років.  

В ці складні воєнні роки надзвичайно актуальним є підтримка Збройних Сил України. Тому депутати проголосували за продовження дії Програми підтримки територіальної оборони, правопорядку та  громадської безпеки Затишанської  селищної на  2024 рік. Фінансове забезпечення даного документа становить 5 мільйонів гривень.

Далі було розглянуто питання про затвердження Плану роботи Затишанської селищної ради і Програми цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Затишанської селищної ради на 2024  рік.

Досить тривалим було висвітлення питання про затвердження Програми з благоустрою, розвитку та підтримки житлово-комунального господарства Затишанської селищної громади на 2024 рік. Йшлося про планування та фінансовий ресурс робіт, що виконують комунальні господарства. Це заміна башт Рожновського, вивезення побутового сміття, послуги з благоустрою території, оплата вуличного освітлення тощо. Тобто все те, що сприяє чистоті і затишку в наших населених пунктах. Загальна запланована сума на наступний рік становить майже 10 мільйонів гривень.

Наступний блок питань стосувався функціонування закладів освіти. Начальник управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Олена Камалівна Мирзакірова детально розповіла про зміни, що відбудуться у цій сфері. Зокрема йшлося про підвищення вартості харчування у школах та дитсадках, чого вимагає реформа шкільного харчування. Планується, що з нового року вартість гарячих обідів у школі становитиме в межах 55 гривень, а у дитсадках ціна харчування складе 60 гривень на день. При цьому зберігаються всі існуючі пільги для діток та часткова компенсація з бюджету громади.

Програму здійснення землеустрою на території Затишанської селищної ради на 2024 рік присутнім представила начальник відділу земельних ресурсів Надія Анатоліївна Галишина. Завдяки затвердженню цього документа з бюджету громади виділено 800 тисяч гривень на розробку нормативно-грошової оцінки земель та на проведення електронних торгів.

Далі депутатам представили блок питань щодо затвердження структури та штатної чисельності на 2024 рік: виконавчого апарату, фінансового відділу, Центру первинної медико-санітарної допомоги, Служби у справах дітей, Управління з питань освіти, культури та молодіжної політики, Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи, Будинків культури, комунальних підприємств «Господар» та «Добробут». Якщо коротко, то практично все залишається на рівні цього року.

Наступне питання – встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання, які надаються Затишанським «Господар». У 2024 році планується збільшити вартість кубометра води до 25 гривень для населення та до 52 грн – для підприємств та організацій.

Депутати також дали згоду на виплату грошової компенсації за невикористану частину щорічної основної відпустки селищному голові та прийняли рішення про преміювання селищного голови у наступному році.

Розгляд питання про виділення коштів військовій частині А4638 передбачало передачу коштів з бюджету Затишанської селищної ради у розмірі 1,5 мільйони гривень на придбання дронів. Ще 700 тисяч гривень виділено Одеському обласному бюджету на підтримку Збройних Сил України.

Прийняття рішення про передачу коштів іншої субвенції із селищного бюджету Затишанської селищної ради до селищного бюджету Великомихайлівської селищної ради передбачали виділення коштів у розмірі 284 тис грн на належну організацію інклюзивного навчання та підвищення кваліфікації відповідних педагогічних працівників.

Депутати також проголосували за передачу коштів іншої субвенції із селищного бюджету Затишанської селищної ради до селищного бюджету Захарівської селищної ради. Йдеться про виділення 2 мільйонів 766 тисяч гривень: на оплату послуг Центру соціального обслуговування громадян (це так званий Будинок милосердя в Захарівці, де перебувають і жителі нашої громади), Захарівської музичної школи (тут навчаються і наші діти), Захарівського трудового архіву (зберігаються важливі документи селищної ради) та на підтримку Захарівської багатопрофільної лікарні, де отримують медичну допомогу й жителі Затишанської громади.    

На завершення депутати розглянули земельні питання та прийняли такі рішення:

- про затвердження розпоряджень селищного голови, виданих в міжсесійний період; 

- про  внесення змін до бюджету Затишанської селищної територіальної громади на 2023 рік;

- про створення резервного фонду на 2024 рік;

- про бюджет Затишанської селищної територіальної громади на 2024 рік.

Отже, головним підсумком майже двогодинної роботи депутатів стало затвердження нових Програм та внесення змін до існуючих. Також прийнято основний фінансовий документ – бюджет на наступний рік! І хоч всі прогнози фінансистів указують на те, що 2024-й очікується доволі складним, будемо сподіватися на краще і вірити у втілення всіх планів щодо подальшого розвитку нашої громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь