Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ЩОБ НЕ СТРАЖДАЛИ ДІТИ

Дата: 08.11.2023 16:43
Кількість переглядів: 646

На чергове засідання комісії з питань захисту прав дітей, яке відбулося під керівництвом голови громади Геннадія Миколайовича Топольницького, були запрошені представники родин, де виникли певні складні обставини.

Так, троє матерів змушені були «червоніти» через тривалі пропуски занять їхніми синами у Крижопільському професійному ліцеї. Керівництво навчального закладу звернулося до нашої громади з проханням вплинути на учнів та їх батьків. Як виявилося під час спілкування на засіданні комісії, хлопці з другого курсу просто вирішили, що вони вже дорослі і можуть підзаробляти, «забуваючи» відвідувати заняття в ліцеї. Звичайно, прагнення з юності мати власні кошти завжди вітається, проте може спочатку слід здобути хоча б середню  освіту і спеціальність?

Друга історія потребувала негайного втручання в непросту життєву ситуацію. Матір чотирьох малолітніх дітей залишила їх на бабусю і повіялася світом. Рідним каже, що на заробітках в Одесі, але грошей на утримання дітей майже не дає (зрідка це можуть бути суми в декілька сотень гривень). Зловживаючи алкоголем, вона зовсім не цікавиться життям своїх діток. Більше того, втратила право на отримання державної соціальної допомоги як мати-одиначка, бо вирішила укласти шлюб «за розрахунком».

Одне слово, у цій ситуації найбільше страждають діти, які, виховуючись у бабусі, не мають засобів для існування. Тому комісією вирішено клопотатися про позбавлення горе-матері батьківських прав та влаштування дітей під опіку.

На завершення члени комісії поспілкувалися з родиною, де майже 5 років тому молода мати покинула на свого співмешканця 10-місячне немовля. Увесь цей час вона не дуже цікавилася життям своєї крихітки і вже має другу сімю, де виховується двоє діток. Зараз батько оформлює документи для визначення місця проживання своєї доньки. Тому від біологічної матері потрібна відповідна заява, яку вона і написала одразу після засідання комісії. Відрадно, що у цій ситуації батьки дівчинки проявили свою дорослу позицію і прийняли рішення в інтересах своєї дитини.

Фото без опису  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь