Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

РІШЕННЯ ПРИЙМАЛИСЯ З МІНІМАЛЬНИМ ОБГОВОРЕННЯМ

Дата: 27.10.2023 15:22
Кількість переглядів: 917

Сьогодні під керівництвом Затишанського селищного голови Геннадія Миколайовича Топольницького відбулося 25-те засідання сесії, де було розглянуто важливі питання подальшого розвитку нашої громади.

Так, спочатку депутати підтримали внесення змін до Плану соціально-економічного та культурного розвитку Затишанської селищної ради на 2022-2024 роки. Це рішення потрібно для того, щоб включити до Плану перелік доріг, які були відремонтовані нещодавно – по вулицях Гагаріна, Миру, Перемоги, Східній, Шкільній, Суворова, а також по провулку Гагаріна у селищі Затишшя.

Наступне питання – про внесення змін  до Програми соціального захисту населення Затишанської громади на 2023 рік. Завершується бюджетний рік, тому проводиться ретельний моніторинг виконання існуючих програм, щоб невикористані кошти перерозподілити на інші потреби. Так, у поточному році було виділено 200 тисяч гривень на лікування жительки нашої громади у психоневрологічному диспансері, але даний медичний заклад не звертався до Затишанської селищної ради за фінансовою підтримкою, тож ці кошти будуть перенаправлені на інші статті витрат. Також не використано всі кошти, що виділялися для перевезення гуманітарної допомоги. У той же час виникла нагальна необхідність забезпечити пункти незламності нашої громади елементарними продуктами харчування. Прийняте депутатами рішення дасть можливість врегулювати ці питання.

Далі на порядку денному розглянули внесення змін до Комплексної програми розвитку освіти Затишанської територіальної громади на 2022-2025 роки. Йшлося про збільшення фінансового ресурсу на харчування дітей у закладах освіти, оскільки до кінця року не вистачає 615 тисяч гривень. Як розповіла начальник управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Олена Камалівна Мирзакірова, наразі безкоштовно харчується близько 60% школярів та вихованців дитсадків, тож на весь навчальний рік потрібно майже 1 мільйон  900 тисяч гривень.

Зміни до місцевої цільової Програми розвитку культури, молодіжної політики, фізичної культури і спорту Затишанської селищної ради на 2022-2025 роки передбачали внесення до існуючого переліку святкових дат День працівника соціальної сфери.

Наступне питання – внесення змін до структури та штатної чисельності Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Затишанської селищної ради. У результаті обговорення депутати одноголосно підтримали пропозицію начальника управління з питань освіти, культури та молодіжної політики О.Мирзакірової про організацію роботи секції з боротьби самбо. Із 6 листопада всі бажаючі матимуть можливість тренуватися під керівництвом досвідченого майстра спорту міжнародного класу із села Перехрестове Олександра Петренка.

Внесення змін до Програми «Здоров’я» Затишанської громади передбачали придбання «труби-сендвіча» для котельні амбулаторії в селі Перехрестове. 

Досить предметним було обговорення питання про внесення змін до Програми з благоустрою, розвитку та підтримки житлово-комунального господарства Затишанської селищної ради на 2023 рік. Завдяки виділеним з місцевого бюджету коштам для комунальних підприємств «Господар» та «Добробут» буде придбано необхідну спеціалізовану техніку, легковий автомобіль з вантажним відділом, запасні насоси, станції керування та інше устаткування.

Зміни до Програми цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Затишанської селищної ради на 2023 рік передбачають зменшення фінансового ресурсу на поточний ремонт укриттів у закладах освіти та виділення коштів на закупівлю пального для роботи спеціалістів ветеринарної служби, які проводитимуть імунізацію диких тварин проти сказу.

Питання про затвердження Програми придбання житла для багатодітних родин, в яких виховується 10 і більше дітей, викликало жваву дискусію серед присутніх у залі. Адже йшлося про сімю з дванадцятьма дітьми, якій селищна рада планує придбати будинок. Сьогодні ця родина тулиться у двох кімнатах, де не вистачає місця ні на що. Тож, за пропозицією селищного голови Геннадія Миколайовича Топольницького, депутати вирішили все таки підтримати багатодітну сімю і виділити бюджетні кошти на придбання будинку. 

На завершення сесії було затверджено розпорядження селищного голови, видані в міжсесійний період, прийнято проект рішення про внесення змін до бюджету Затишанської селищної ради на 2023 рік та розглянуто земельні питання.

Сесія пройшла досить динамічно і злагоджено, оскільки всі питання порядку денного попередньо розглядалися за постійних депутатських комісіях. Тож рішення приймалися з мінімальним обговоренням.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь