A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Новий порядок одержання посвідчення про право роботи з пестицидами

Дата: 02.10.2023 11:18
Кількість переглядів: 34

Відповідно до частини другої статті 11 Закону України «Про пестициди і агрохімікати» особи, діяльність яких пов’язана з організацією робіт із зберігання та/або застосування пестицидів або з проведенням робіт із транспортування, зберігання, застосування, торгівлею пестицидами, повинні мати посвідчення на право роботи з пестицидами.                                                                                                                      

«Порядок  одержання  посвідчення про право роботи з пестицидами» регламентується постановою  Кабінету Міністрів України від 9 травня 2023 року  № 458. Цей Порядок визначає умови одержання посвідчення про право роботи з пестицидами особами, діяльність яких пов’язана з організацією робіт із зберігання та/або застосування пестицидів або з проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також з торгівлею пестицидами.                                                                                                                Одержання посвідчення про право роботи з пестицидами – процес, який включає проходження навчання, тестування, отримання свідоцтва та самого  посвідчення.

Навчання з питань безпечного поводження з пестицидами та тестування за його результатами проводяться територіальними органами Держпродспоживслужби в очній або дистанційній формі на платній основі.

Для проходження навчання суб’єкти господарювання всіх форм власності подають:

- заяву у паперовій або електронній формі до територіального органу Держпродспоживслужби;                                                                                                                 - документ що підтверджує внесення плати за проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами.                                                                                                  

Після завершення навчання з питань безпечного поводження з пестицидами особи проходять перевірку знань в територіальному органі Держпродспоживслужби шляхом письмового тестування. Строк дії свідоцтва про навчання становить два роки з дати його видачі.

     Для одержання посвідчення суб’єкти господарювання всіх форм власності подають територіальному органу Держпродспоживслужби  заяву про видачу посвідчення про право роботи з пестицидами. Посвідчення дійсне протягом двох років з дня його видачі.

Допуски (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, видані до набрання чинності цією постановою, є чинними протягом строку, на який вони видані.

Порушення законодавства про пестициди і агрохімікати тягне за собою цивільну, дисциплінарну, адміністративну або кримінальну відповідальність в тому числі і за непроходження спеціальної підготовки та неотримання  посвідчення на право проведення робіт, пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею засобами захисту рослин.                                                                                       

З усіх питань звертатись за адресою: м. Роздільна, вул. Європейська, 83, управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь