A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ЩОБ У ХАТІ НАРЕШТІ ЗАПАХЛО БОРЩЕМ

Дата: 28.09.2023 16:28
Кількість переглядів: 1664

Неблагополучні родини завжди перебувають у полі особливої уваги відповідальних фахівців Затишанської громади. Окрім регулярного контролю за їх життям, часто організовуються засідання комісії з питань захисту прав дітей, влаштовуються виїзні огляди умов проживання тощо.

Сьогодні комісія побувала в селі Перехрестове і була вражена не тільки антисанітарією в будинках, а й позитивними перетвореннями в деяких сімях.

Спочатку ми відвідали родину, де два тижні тому матері був відведений час на наведення порядку в хаті. І хоч на годиннику була майже одинадцята, жінка з наймолодшою дитиною міцно спали. Двоє старших самостійно зібралися і пішли до школи, при цьому дбайливо підперли вхідні двері держаком з граблями. Для фіксації дверної ручки зсередини була облаштована сапа. Проте це не зупинило членів комісії і в результаті нехитрих дій жінка вийшла з дому. Зайти до кімнат вона не дозволила, продемонструвати щось приготовлене на обід теж не змогла, поводила себе досить емоційно і весь час казала, що ми змушуємо її нервуватися. Тож членам комісії довелося залишити будинок з обіцянкою повернутися через годину, щоб побачити готовий обід для дітей і порядок в домі.

Далі ми рушили до іншої багатодітної родини. І хоч тут теж був безлад, проте фахівці соціальної роботи стверджували, що зміни на краще є. Жінка нарешті прибрала в літній кухні, почала розгрібати купи одягу в будинку, складати різноманітні домашні речі тощо. Словом, початок її старань підтримали і побажали не зупинятися на досягнутому.

У наступних родинах ми бачили різні картини – хтось намагався тримати хоча б елементарний порядок в хаті, а хтось виховує дітей у суцільному безладі. Серед такого розмаїття побаченого приємно вразили декілька багатодітних родин – вони хоч і вважаються неблагополучними, проте стараються, щоб діти були ситими, чистими і мали нормальні умови для життя.

На завершення комісія відвідала ту саму жінку, яка дала обіцянку за годину приготувати обід для дітей. І, слава Богу, в хаті запахло борщем, у кімнатах було прибрано, а найменша дівчинка нарешті усміхнулася симпатичним умитим личком! Зовсім інший настрій був і в матері – вона з готовністю йшла на контакт з членами комісії і вкотре обіцяла взятися за розум.

Комісія з питань захисту прав дітей працює далі і так само зненацька найближчими днями навідається до цих та інших неблагополучних багатодітних родин. Виявляється, деяких матерів треба добряче «мотивувати», щоб у хаті нарешті запахло борщем і діти після школи могли хоча б смачно пообідати. Дивись, після наступних рейдів горе-батьки ще й прибирати почнуть, а далі іншими очима подивляться на своїх кровинок і зрозуміють, що так жити не можна.   

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь