A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

РЯТУЮЧИ ДІТЕЙ ВІД ГОРЕ-БАТЬКІВ

Дата: 14.09.2023 09:58
Кількість переглядів: 1186

Під керівництвом Затишанського селищного голови Геннадія Миколайовича Топольницького відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дітей. Знадобилося понад дві години, щоб прийняти правильні рішення стосовно подальшої долі юних громадян нашої громади. Адже кожен вердикт комісії – велика відповідальність за майбутнє життя діток і дуже не хочеться, щоб хибне рішення посадовців якось погіршило ситуацію.

В.о. начальника служби у справах дітей Наталія Анатоліївна Маняк озвучувала питання порядку денного і вводила присутніх у курс справи. Спочатку на комісію запрошували батьків, які оформлюють документи для визначення місця проживання малолітніх дітей і для отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Також детально і всебічно розглядали питання про призначення громадянки Б. опікуном над дітьми-сиротами. Бажання родини підтримати двох дівчаток, які залишилися без рідних, звичайно, є благородним. Проте не слід забувати, що це ще й величезна відповідальність та кардинальна зміна звичайного способу життя сімї опікунів. Попередньо родині дали час на прийняття остаточного рішення, тож зараз члени комісії лише призначили опікуном вищезгадану громадянку.

Серед питань порядку денного були й такі, що потребували «лекції на теми моралі» деяким горе-матерям. Ну ніяк вони не можуть жити по-людськи. Чомусь не розуміють, що надмірне вживання алкоголю, друзі по пляшці і належне виховання маленьких дітей – речі несумісні. Одна з таких матерів живе у селі Перехрестове і може зникати з дому на декілька днів, залишаючи без нагляду своїх кровинок. Що вони роблять за відсутності своєї неньки і до яких наслідків це може призвести – одному Богу відомо. Тому з матір’ю вкотре провели роз’яснювальну роботу та передали під пильний контроль фахівців соціальної роботи і працівників служби у справах дітей.

Ще одна жителька села Перехрестове, маючи шестеро дітей, допустила антисанітарію як в будинку, так і на подвірї. Безлад та сморід аж ніяк не хвилюють матір. І, що найбільше обурює – діти змушені жити в таких нестерпних умовах. А, через свій неохайний вигляд і не дуже приємний запах, мабуть, терплять глузування однолітків. Ось так і живуть, з численними комплексами і образами на весь світ. У результаті засідання комісії горе-матір отримала термін на наведення порядку – через два тижні комісія перевірить умови проживання дітей і прийме відповідні рішення.

Постійна «Санта-Барбара» відбувається в родині із Загір’я. Подружжя з трьома маленькими дітьми мало не щодня влаштовує з’ясування відносин на очах у своєї малечі. Коли сварки заходять у глухий кут – починається бійка. Викликаються поліцейські, працівники Затишанської селищної ради та служби у справах дітей. І такі випадки останнім часом стають все частішими, тож зараз гостро стоїть питання позбавлення матері її прав на дітей. На комісії було останнє попередження, більше ніяких умовлянь взятися за розум не буде.

А на завершення засідання усіх вразила позиція ще однієї матері, дочка якої не ходить до школи: «Досить вже їй тих уроків, у неї є хлопець, нехай вже виходить заміж!» Це мова йшла про дівчину, якій має лише 13 років!!! І мама на повному серйозі вважає нормальною таку свою позицію.

Ось такі «цікаві» питання розглядалися на засіданні комісії з питань захисту прав дітей. Як бачимо, деякі батьки зовсім не розуміють своєї ролі у вихованні дочок та синів. Для них розгульний та аморальний спосіб життя є нормою і цю норму вони намагаються передавати маленьким членам своєї родини. У таких випадках має втручатися місцева влада, щоб законними методами намагатися повернути дорослих на правильний шлях або рятувати дітей від горе-батьків. 

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь