Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ОБГОВОРИЛИ ПРОБЛЕМИ РОДИН ЗАГИБЛИХ ВОЇНІВ

Дата: 09.08.2023 09:28
Кількість переглядів: 785

Вчора у нашій громаді відбулася зустріч з родинами загиблих та зниклих безвісти військовослужбовців. Її організували представники Роздільнянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за участі керівників різних підрозділів Затишанської селищної ради.

На початку зустрічі начальник 1-го відділу РТЦК та СП Олександр Морозюк зауважив, що загалом йому відомі всі труднощі і проблемні питання родин загиблих захисників. Але такі спільні зібрання допоможуть знаходити вихід із складних ситуацій та надавати всебічну підтримку сім’ям, які понесли непоправні втрати через російсько-українську війну.

Так, у процесі спілкування обговорювалися питання щодо отримання статусу родича загиблого громадянською дружиною, оформлення документів на отримання пільг від держави, отримання нагород (посмертно), виплати заробітної плати військовому за останній перед загибеллю місяць служби.

На ці питання надавала детальні відповіді соціолог 1-го відділу РТЦК та СП Марина Сотнікова.

Слід зауважити, що наразі в Затишанській селищній раді розроблена і діє Програма соціального захисту населення, за якою виплачується одноразова допомога родинам загиблих воїнів у розмірі 20 тисяч гривень (відшкодування на поховання захисника).

Також громада підтримує військовослужбовців у разі поранення (виплачується 10 тисяч гривень).

Крім цього, усі мобілізовані на військову службу отримують одноразову виплату в розмірі 6 тисяч гривень. А з початку нового навчального року в освітніх закладах громади безкоштовно харчуватимуться всі діти військовослужбовців – всього 123 дитини. І для кожного учня з родин захисників передбачено придбання канцтоварів на суму близько 500 гривень (у залежності від віку школяра).

На жаль, у зустрічі не зміг взяти участь Затишанський селищний голова Геннадій Миколайович Топольницький (його викликали на нараду в Роздільнянську райдержадміністрацію). Проте керівник нашої громади завжди старається максимально допомагати родинам захисників, цінуючи внесок воїнів у Перемогу.

На завершення всі присутні вшанували пам'ять загиблих Хвилиною мовчання та висловили сподівання, що такі конструктивні зустрічі, де кожен слухає і чує один одного, стануть постійними.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь