Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

… І МАМА СТАЛА НЕПОТРІБНОЮ

Дата: 27.07.2023 15:00
Кількість переглядів: 2568

Сьогодні в Затишанській громаді сталася кричуща подія. Зранку до приміщення селищної ради під’їхало таксі, звідки вийшла молода жінка з малолітньою дитиною, а за ними – старенька бабуся з величезною картатою сумкою.

Молодиця одразу попрямувала до голови громади Геннадія Миколайовича Топольницького, а коли побачила чергу на прийом, то рішуче зайшла до «соціального» відділу, де з порогу заявила працівникам: «Ось привезла вам свою маму. Робіть з нею що хочете. В мене нема ні сил, ні можливостей за нею доглядати».

Скільки працівники селищної ради з жінкою не розмовляли, скільки не переконували не брати гріха на душу – молодиця була непохитною і навідріз відмовлялася забрати свою матір додому. Зрештою, сіла в таксі і поїхала. А бабуся так і залишилася сидіти на лавці під селищною радою.

Коли ми вийшли зясовувати що ж сталося, старенька, гірко плачучи, розповіла, що на схилі літ стала нікому не потрібною. В неї було п’ятеро дітей. Живими і здоровими сьогодні є двоє синів та дочка.

Останнім часом 78-річна Зінаїда Іванівна мешкала у дочки в Березівському районі. Що там між ними трапилося – невідомо, тож вчора дочка повезла стареньку до села Перехрестове, де проживає син Зінаїди Іванівни – хотіла йому передати на догляд маму. Але виявилося, що своєму сину матір не потрібна. Ще один син живе десь під Одесою, але й він навіть чути не хоче, щоб доглянути маму до смерті.

Переночувавши вчора у двоюрідної сестри Зінаїди Іванівни в Захарівці, дочка нічого іншого не придумала і сьогодні просто зранку привезла свою матір до Затишанської селищної ради. Мабуть, вирішила: колись мама проживала в селі Перехрестове, тож нехай місцева влада нею і займається.

Як виявилося, Зінаїда Іванівна все своє майно віддала дітям. Мала будинок у селі Перехрестове і залишила його одному із синів. Земельний пай розміром майже 4 гектари бабуся заповіла дочці. Також всім трьом дітям «вибила» по 2 гектари землі. Дочка продала всю свою землю і придбала бабусі будинок по сусідству в Березівському районі. Сама проживає в будинку неподалік.

Та не будемо вдаватися в матеріальне. Хоча, як напрошується висновок з цієї історії, саме розподіл між дітьми нерухомості та землі став зерном розбрату в родині. Сини вважають, що дочці дісталося найбільше спадку, тож, мовляв, нехай вона і доглядає маму до смерті. А дочка чомусь вже втомилася терпіти мамині «примхи» і вирішила, що й синам пора приділити увагу неньці.

Але це зовсім інша тема для розмови – хто, кому і що винен – нехай розбираються самі.

Усіх нас до глибини душі й до сліз вразило інше: як так діти можуть накидатися найріднішою в світі людиною – МАМОЮ??? Яка б вона не була (може й має лихий характер), та мама подарувала вам життя, поставила на ноги і віддала все, що мала. Невже ви не боїтеся кармічних наслідків такого ганебного вчинку і не думаєте про те, що на схилі років від вас теж можуть відмовитися ваші діти? Вони ж сьогодні бачать як ви вчинили зі своєю матірю і можуть так само зробити по відношенню до вас? Може вам варто зібратися всім разом і поміркувати як вирішити цю суто сімейну проблему і не перекладати її на органи влади?

А поки що працівники селищної ради викликали поліцейських і зафіксували факт залишення матері напризволяще. Також, дякуючи генеральному директору Захарівської багатопрофільної лікарні Антоніні Михайлівні Ганзій, помістили Зінаїду Іванівну до одного з відділень. Сюди стареньку погодилися доставити поліцейські – спасибі їм за допомогу.

Але це тимчасове вирішення проблеми, бо бабуся не може залишатися на вулиці. До Будинку милосердя її теж проблематично влаштувати – наразі нема місця, та й при живих і дужих дітях це практично неможливо. Тож питання залишається відкритим. Зостається лише сподіватися на якесь диво або на свідомість дітей Зінаїди Іванівни – раптом в когось прокинеться совість чи хтось згадає про свій обов’язок доглянути матір до смерті…

Фото без описуФото без описуФото без опису               


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь