Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

УСВІДОМЛЮЮЧИ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПЕРЕД ЛЮДЬМИ

Дата: 19.06.2023 08:49
Кількість переглядів: 418

Минулої п’ятниці відбулося чергове пленарне засідання сесії під керівництвом Затишанського селищного голови Геннадія Миколайовича Топольницького.

Із двадцяти одного депутата участь у роботі сесії взяли 15.

На порядку денному стояло 16 важливих питань життєдіяльності громади, решта стосувалися врегулювання земельних відносин та розділу «Різне».

Так, спочатку депутати підтримали внесення змін до персонального складу виконавчого комітету Затишанської селищної ради VIII скликання. Зокрема було включено начальника фінансового відділу та в.о. директора КП «Господар».

Питання про здійснення повноважень у сфері державної реєстрації актів цивільного стану (реєстрація народження, смерті, розлучення та шлюбу) передбачало покладання цих обов’язків на секретаря селищної ради Ілону Сергіївну Шарабаріну. Адже, у зв’язку з реорганізацією Захарівського відділу ДРАЦС люди будуть змушені їздити за даними послугами до Великої Михайлівки або звертатися до Захарівської громади. Наразі відповідальна особа проходить навчання та отримує необхідні дозволи. Тож сподіваємося, що найближчим часом жителі Затишанської громади зможуть одержати основний перелік послуг на місці – у селищній раді. Дублікати цих документів видаватимуться у відділі надання адміністративних послуг.  

Про внесення змін до Положення про Порядок використання шкільних автобусів доповіла начальник Управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Олена Камалівна Мирзакірова. Йшлося про те, що у зв’язку з воєнним станом шкільні автобуси залучаються до перевезення гуманітарної допомоги, транспортування мобілізованих громадян, військовослужбовців, евакуйованих, внутрішньо переміщених осіб та інших категорій населення, які не мають жодного відношення до освіти. Існуючим положенням такі перевезення не передбачені, тому депутати прийняли рішення про внесення змін, що дасть можливість використовувати шкільні автобуси за даними потребами.

Внесення змін до Комплексної програми розвитку освіти Затишанської територіальної громади на 2022-2025 роки передбачало виділення коштів на виплату одноразової грошової винагороди випускникам, які закінчили школу з відзнакою. Розмір такої виплати становить 5 тисяч гривень.

Зміни до Програми соціального захисту населення Затишанської громади дозволять збільшити фінансовий ресурс на пільгове перевезення громадян автомобільним транспортом. Адже останнім часом люди стали частіше їздити автобусами, тож виділених коштів не вистачає на покриття цих витрат. Тому депутати погодили збільшення суми на 40 тисяч гривень.

Два наступні питання стосувалися галузі медицини, їх висвітлила директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Затишанської селищної ради Тетяна Володимирівна Лисакова. Як відомо, наприкінці 2021 року розпочалися роботи з реконструкції будівлі, що знаходиться поруч з амбулаторією в селищі Затишшя. Тут планується розмістити лабораторію для дослідження аналізів, масажний, адміністративні кабінети та інше. Але з початком війни, ремонт довелося припинити і лише зараз зявилася можливість довести справу до кінця. У зв’язку з цим виникла необхідність скоригувати суму, передбачену на реконструкцію – Центру не вистачає 167 тисяч гривень і депутати проголосували за виділення цих коштів.

Ще одне питання – про внесення змін до Програми «Здоров’я населення Затишанської об’єднаної територіальної громади» на 2022-2024 рр.» – передбачає заміну даху та зовнішній ремонт будівлі Перехрестівської амбулаторії, а також реконструкцію каналізації в медичному пункті села Торосове (необхідно від’єднати її від системи, що пов’язана з приміщенням дитсадка).

При обговоренні змін до Програми з благоустрою, розвитку та підтримки житлово-комунального господарства Затишанської громади  на 2023 рік йшлося про продовження робіт з благоустрою ставка у селищі Затишшя, придбання нових башт Рожновського для сіл Перехрестове і Загір’я, матеріальну підтримку КП «Господар» та інше.

Далі депутати підтримали проекти рішень про виділення коштів на розробку відповідної документації для розрахунку земельного податку, нормативно-грошової оцінки землі та інших землевпорядних актів.

В умовах воєнного стану (та й у мирний час) не можна ігнорувати вимоги протипожежної безпеки. Особливо це стосується освітніх закладів, Тому, для створення безпечних умов, у бюджеті Затишанської селищної ради передбачили кошти на монтаж пожежної сигналізації в усіх дошкільних підрозділах громади та реконструкцію існуючої сигналізації в будівлі Торосівської гімназії.

На завершення депутати проголосували за внесення змін до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Затишанської селищної ради на 2022-2024 роки та внесення змін до бюджету. Ці питання стосувалися всіх планів та уточнень, що обговорювалися протягом сесії.

Засідання тривало трохи більше, ніж півтори години, а розгляд питань був доволі швидким і продуктивним. Такій плідній роботі депутатів сприяла активна підготовка у профільних комісіях, адже, перш ніж виносити питання порядку денного на голосування в сесійній залі, практично всі вони проходять обговорення та погодження на комісіях. Тому в процесі прийняття остаточних рішень особливих розбіжностей не виникає. Кожен усвідомлює свою відповідальність як перед людьми, так і за майбутній розвиток громади. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь