Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ПРАЦЮВАЛИ ШВИДКО І ЯКІСНО

Дата: 28.04.2023 09:41
Кількість переглядів: 187

Вчора під керівництвом Затишанського селищного голови Геннадія Миколайовича Топольницького відбулося пленарне засідання 21 сесії восьмого скликання, в якому взяли участь 15 депутатів із 21-го.

Практично всі питання стосувалися затвердження місцевих Програм або внесення змін до вже існуючих. Адже останнім часом на державному рівні було прийнято чимало нових законів і Постанов, що спонукають органи місцевого самоврядування оперативно приймати відповідні рішення.

Так, депутати розглянули питання і проголосували «за»:

- внесення змін до Комплексної програми розвитку освіти Затишанської територіальної громади на 2022-2025 роки (дасть можливість провести видатки на придбання Шкільного автобусу та збільшити фінансовий ресурс на харчування дітей в їдальнях закладів освіти);

- внесення змін  до місцевої цільової Програми розвитку культури та молодіжної політики Затишанської селищної ради на 2022-2025 роки (тут йшлося про зміну назви – додаються слова «фізичної культури і спорту»). Відповідно, за цією Програмою будуть фінансуватися такі заходи: обслуговування шкільного стадіону, ремонт спортивного кабінету для ДЮСШ, придбання спортивної форми для двох команд та спортінвентарю;

- внесення змін до Положення про управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Затишанської селищної ради (у зв’язку із прийняттям нових законів та положень на державному рівні);

- про внесення змін до Положення про службу у справах дітей Затишанської селищної ради (прийняття цього рішення дасть можливість користуватися базою «Діти», яку раніше вели спеціалісти районної державної адміністрації. Відтепер повноваження про внесення інформації про опікунів, дітей-сиріт та позбавлених батьківських прав передані на органи місцевої влади).

Також депутати затвердили перелік об’єктів благоустрою населених пунктів Затишанської територіальної громади та проголосували за ряд рішень, що дозволяють надавати фінансову підтримку нашим комунальним підприємствам.

Надзвичайно важливою є Програма соціального захисту населення, за якою виплачується матеріальна допомога на лікування жителів громади. Цього разу депутати проголосували за внесення змін, що дадуть можливість забезпечувати засобами гігієни (пелюшками та підгузками) важкохворих людей.

Зміни до Програми цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Затишанської селищної ради на 2023  рік передбачають придбання глибинних насосів і обладнання для башт Рожновського.

За змінами до Програми підтримки територіальної оборони, правопорядку та громадської безпеки Затишанської територіальної громади стоїть виділення коштів для придбання бронежилетів, шоломів, карематів і спальних мішків для поліцейських, які направляються для несення служби до Донецької області. Слід зауважити, що у минулому році Затишанська громада профінансувала придбання п’яти таких комплектів спорядження, цього разу буде закуплено ще 6.

Внесення змін до Програми здійснення землеустрою на території Затишанської селищної територіальної громади на 2023 рік передбачають розробку документації на ставки, що знаходяться за межами сіл Перехрестове і Торосове.

На завершення депутати затвердили Програму взаємодії органів  місцевого самоврядування та виконавчої влади Роздільнянського району, затвердили Порядок  надання  та використання субвенцій з бюджету Затишанської громади, проголосували за затвердження розпоряджень селищного голови, виданих в міжсесійний період, прийняли рішення про внесення змін до бюджету Затишанської селищної ради на 2023 рік та розглянули земельні питання.

Сесія пройшла в доволі швидкому темпі – за трохи більше, ніж годину депутати якісно опрацювали всі рішення, що сприятимуть подальшому розвитку громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь