A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ОБГОВОРЮВАЛИ ТЕМУ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ

Дата: 06.03.2023 13:45
Кількість переглядів: 349

Затишанська громада – одна з небагатьох у Роздільнянському районі, де на належному рівні організовано повноцінне харчування школярів у закладах освіти. Кухарі не припиняли готувати їжу навіть в умовах воєнного стану та в період літніх канікул, постійно забезпечуючи безкоштовними гарячими обідами дітей з родин, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Зараз у школах та дитсадках громади здобувають освіту 1060 дітей, з них 677 харчуються безкоштовно. Решта має змогу їсти у їдальнях за 60 відсотків вартості страв, а 40 % покривається за рахунок бюджетних коштів Затишанської громади.

Темі харчування дітей у закладах освіти була присвячена нарада, що відбулася минулої п’ятниці у приміщенні селищної ради. В ній взяли участь працівники Управління з питань освіти, культури та молодіжної політики під керівництвом Олени Камалівни Мирзакірової, директори шкіл, медичні і дієтичні сестри, а також бухгалтери та відповідальні особи, які займаються харчуванням у школах і дитсадках.

Серед запрошених – представники Роздільнянського районного управління Дежпродспоживслужби в Одеській області: заступник начальника Вячеслав Павлович Вацьков, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ганна Іванівна Головко, провідний фахівець Наталія Миколаївна Свистунова, головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветмедицини Поліна Михайлівна Радукан, головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тетяна Вадимівна Яцевич.

В ході наради обговорювалися такі питання:

  • впровадження системи НАССР (якщо розшифрувати дану абревіатуру з англійської – це «небезпека», «аналіз», «критика», «контроль» і «точки». Тобто аналіз і контроль критичних точок і ризиків, які можуть виникати під час будь-якого виробничого процесу, пов'язаного з продуктами харчування) у закладах освіти, безпека приготування страв;
  • вимоги до розробки та затвердження сезонного меню, складання технологічних карток;
  • обладнання харчоблоків, використання сучасних технологічних процесів;
  • забезпечення ефективного контролю за харчуванням в закладах освіти.

Після наради для представників Роздільнянського районного управління Дежпродспоживслужби організували ознайомчу екскурсію до їдальні Затишанського опорного закладу.

«Загалом, представники Держпродспоживслужби високо оцінили організацію технологічного процесу харчування дітей у Затишанській громаді, – розповіла начальник Управління з питань освіти, культури та молодіжної політики О.К.Мирзакірова. – Такі наради завжди дають позитивний результат, адже в процесі спілкування та обміну досвідом з’являються нові ідеї для покращення роботи їдалень, а значить – і якості харчування для наших діток».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь