Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ВІЙСЬКОВІ МОЖУТЬ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ ПІТИ У ВІДПУСТКУ

Дата: 24.01.2023 13:39
Кількість переглядів: 182

 

            Наприкінці 2022 року військовослужбовці отримали право на відпустку під час воєнного стану. Це стало можливим у зв’язку з набуттям чинності змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», а саме до пункту 18 статті 10-1.

          Хто саме і як може отримати таку відпуску пояснює Тетяна Кулішова.

          Право на отримання відпустки в особливий період під час дії воєнного стану набули військовослужбовці тобто ті особи, які проходять військову службу.

Відповідно до внесених змін, вони можуть отримати частину  щорічної основної відпустки, а також відпустку за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення. При чому тривалість кожної з зазначених відпусток не може перевищувати 10 календарних днів. Однак в строк таких відпусток не враховується час, який необхідний військовослужбовцю для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Для того, аби скористатися правом на відпочинок і піти у відпустку військовослужбовцю необхідно подати відповідний рапорт безпосередньо командиру. Потім командир передає цей рапорт до штабу військової частини для подання на розгляд командиру частини. А останній вже приймає рішення про надання відпустки.

Оскільки встановлених зразків рапортів щодо різних питань немає, він складається у довільній формі. Для уникнення спірних ситуацій рекомендовано складати рапорти в двох екземплярах та просити поставити підпис та дату прийняття документу на вашому примірнику. Також можна надіслати його на адресу частини рекомендованим листом з повідомленням про вручення та описом вкладення

Частина щорічної основної відпустки може надаватися військовослужбовцю один раз протягом календарного року. Важливою умовою також є одночасна відсутність не більше 30 % загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь