A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ДЕПУТАТИ ПРАЦЮВАЛИ ЗЛАГОДЖЕНО

Дата: 07.12.2022 10:01
Кількість переглядів: 275

Під час вчорашнього засідання сесії, яке відбулося під керівництвом Затишанського селищного голови Геннадія Миколайовича Топольницького, депутати розглянули 26 питань порядку денного. Переважна їх більшість стосувалася внесення змін до діючих програм та документів. Адже протягом останнього часу відбулося чимало заходів, які потребували перерозподілу бюджетних коштів і наприкінці фінансового року все необхідно привести у відповідність до існуючих вимог.

Так, обговорюючи питання про внесення змін до Програми соціального захисту населення, депутати підтримали пропозицію щодо збільшення обсягу фінансування на 200 тисяч гривень. Цієї суми вистачить, щоб до кінця цього року і на початку наступного селищна рада могла допомогти людям, які звертаються за матеріальною допомогою на лікування та поховання, підтримати мобілізованих та громадян віком понад 80 років. Загалом, цього року на реалізацію цієї масштабної програми з бюджету Затишанської селищної ради виділено понад 6 мільйонів гривень.

Внесення змін до Програми розвитку дорожньої інфраструктури передбачало введення до переліку запланованих на поточний рік робіт щодо ремонту проїжджої частини на двох відрізках сполученням Затишшя – Весела Балка – Торосове. На даний час ці роботи вже виконуються і це стало можливим завдяки наполегливим зверненням голови громади Геннадія Топольницького до всіх можливих інстанцій. Не один рік він порушував проблему транспортного сполучення з Торосовим і лише зараз, в цей непростий воєнний рік, Служба автомобільних доріг Одеської області пішла нам назустріч. Отже, ще наприкінці минулого року, при плануванні Програми розвитку дорожньої інфраструктури ми не могли передбачити даний ремонт, а зараз депутатам запропоновано внести зміни до відповідного документа.

Наступне питання порядку денного – про передачу майна комунальної власності територіальної громади на баланс та в господарське відання Затишанському КП «Господар». Йшлося про потужний дизельний генератор з причепом, який був придбаний за кошти селищної ради для забезпечення жителів громади питною водою на випадок тривалої відсутності електроенергії. Даний агрегат дуже допоміг нам, коли майже на добу всі залишилися без світла, але башти Рожновського наповнювалися практично без затримок. Отже, даний дизельний генератор передається на баланс КП «Господар», що дасть можливість на законних підставах зробити запас пального для його подальшої експлуатації.

Обговорюючи це питання, селищний голова зауважив, що наразі всі артсвердловини громади обладнані так званими «грушами» – це дуже зручно для оперативного підєднання генератора. Крім того, всі заклади освіти та медицини також забезпечені генераторами, тож маємо надію, що у зимовий період проблем з життєзабезпеченням соціальних установ не виникне.

На підтвердження даних планів депутати проголосували за внесення змін до Програми цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, що дасть можливість зробити запаси дизельного пального для безперебійної роботи генераторів.

Наступний блок питань передбачав перерозподіл коштів з однієї програми на іншу. Так, на більш нагальні потреби «перейшли» зекономлені 200 тисяч гривень на вуличному освітленні та 180 тисяч, заплановані на проведення концертів.

Чимало змін відбулося і в рамках програми «Здоровя» – те, що планувалося на початку року, стало неможливо реалізувати через особливості фінансування в умовах воєнного стану. Тож в процесі роботи довелося виконувати ряд інших завдань – облаштовувати житло для лікаря з числа внутрішньо переміщених осіб, забезпечувати належну роботу медичних закладів тощо.

Далі обговорювалися такі питання:

- фінансової підтримки відділу поліції (цього року з бюджету Затишанської селищної ради на потреби поліцейських вже виділено понад 500 тисяч гривень);

- створення інклюзивних груп у дитячих садках;

- звіт головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяни Лисакової та продовження з нею трудового контракту на 3 роки. Також, за сучасними вимогами посада «головний лікар» змінюється на «директор»;

- низка фінансових звітів щодо використання коштів резервного фонду, передачі субвенцій та внесення змін до бюджету селищної ради.

На завершення депутати розглянули декілька «земельних» питань та затвердили розпорядження голови громади, видані в міжсесійний період.

Загалом, засідання сесії пройшло в динамічному та конструктивному руслі, що дає можливість приймати життєво важливі рішення та рухатися далі, працюючи на благо та подальший розвиток нашої громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь