A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ОБЛАШТОВУЮТЬСЯ ТИМЧАСОВІ УКРИТТЯ

Дата: 22.08.2022 14:21
Кількість переглядів: 455

Триває облаштування тимчасових укриттів у закладах освіти Затишанської громади.

Так, у підвальному приміщенні Перехрестівської школи впорядковується укриття на 130 осіб. Вже проведено нову електро- та водомережу, закуплено генератор, біотуалети та засоби гігієни, обладнано запасний вхід, поштукатурені стіни. Готовність укриття до експлуатації – майже 80 %. Треба ще пофарбувати у світлі тони стіни, розставити меблі та облаштувати перила на сходах.

«Думаю, що ми встигнемо завершити всі роботи до 1 вересня, – розповіла начальник управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Олена Мирзакірова. – Минулого тижня проводилися збори з батьками учнів та працівниками закладу освіти і вони дали згоду на очне навчання. Уроки триватимуть по 30 хвилин, буде дві зміни. У Перехрестівській школі обладнано найсучаснішу автоматичну пожежну сигналізацію, що дає можливість оперативно повідомляти персонал та учнів не лише про загорання у приміщенні, а й про повітряну тривогу».

Повним ходом тривають ремонтні роботи і в Торосівській гімназії. Коли комісія здійснила перше обстеження щодо визначення місця для укриття, то всі одноголосно вибрали приміщення старої котельні. Це найкращий варіант, оскільки над нею практично немає надбудови. Великий підвал з високими і надійними стінами знаходиться під землею, має міцні перекриття, тож може бути досить безпечним місцем для укриття всіх школярів, персоналу та вихованців і працівників дитсадка (170 осіб).

Ця стара котельня не функціонувала вже більше 10 років. Тут був масивний котел радянського зразка, а саме приміщення захаращене всяким непотребом.

Бригада будівельників, яка працює у Торосовому вже три тижні, винесла з підвалу все сміття і зараз проводить електромережу та завершує оштукатурювання стін. Також буде обладнано водомережу та запасний вихід. Закуплено генератор, біотуалети, гігієнічні засоби, сухпайки та медикаменти. Якщо будівельники не встигнуть завершити всі роботи до 1 вересня, то навчальний рік для торосівських школярів розпочнеться з 1 жовтня (до цього діти будуть навчатися дистанційно).

Найскладніша ситуація з облаштуванням укриття у Затишанському закладі загальної середньої освіти. Школа побудована без підвального приміщення на грунтових водах. На території є тир, тому комісія прийняла рішення переобладнати його на найпростіше укриття. Наразі лише завезені бетонні блоки, тож очевидно, що роботи триватимуть декілька місяців.

Біля приміщення для початкових класів, що знаходиться по вулиці Елеваторній, облаштовується невеликий підвал на 30 осіб. Наразі тут проводяться ремонтні роботи, щоб з 1 вересня змогли розпочати очне навчання два перших і три других класи.

Також практично готовий до експлуатації в ролі укриття підвал на території дитячого садка по вулиці Гагаріна – оштукатурені стіни, облаштовано електромережу, монтуються перила та реконструюються сходи. Тож з 1 вересня буде можливість відкрити чергову групу.

«По закінченні робіт на тимчасових укриттях ми проведемо батьківські збори, щоб усі могли побачити умови і визначитися з формою навчання для своїх дітей, – зауважив голова Затишанської громади Геннадій Топольницький. – Наше бачення поточної ситуації таке: поки ми не створимо належні умови в тимчасових сховищах –  діти мають вчитися дистанційно. Адже безпека учнів та вчителів – найголовніше в цей неспокійний час».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь