A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Допомога від ООН: кому з пенсіонерів нараховують виплати

Дата: 27.07.2022 13:55
Кількість переглядів: 145

Днями Мінсоцполітики оголосило, що біля 65 тисяч українських пенсіонерів, які не отримали статус внутрішньо переміщених осіб, можуть розраховувати на грошову допомогу від міністерства та ООН. Марина Лазебна, міністерка соціальної політики, повідомила,  що Управління ООН у справах біженців отримало списки літніх українців, які подали заявки про допомогу на платформі єДопомога, і не мають статусу ВПО.  Тож ті, хто подав заявку, найближчим часом отримають по 2200,00 грн протягом трьох місяців. Сумарно пенсіонери отримають по 6600,00 грн.

Хто отримає допомогу?

В першу чергу виплати від ООН будуть нараховані особливо вразливим категоріям людей, які перебувають на деокупованих, окупованих територіях та в регіонах, у яких ведуться бойові дії.

Це пенсіонери, які не мають статус ВПО, але постраждали від війни і потребують підтримки. Щоб отримати допомогу, літні люди мали залишити спеціальну заявку на виплати через платформу єДопомога.

Чи можна ще отримати допомогу?

Так. Залишити заявку на допомогу від міжнародних організацій можливо через єДопомогу. Після заповнення заявки, Мінсоцполітики проводить верифікацію ваших даних, використовуючи інформацію з державних реєстрів та бази даних. Після цього інформацію про вас надсилають на розгляд міжнародних організацій. Рішення щодо надання допомоги пенсіонерам та сум виплат приймають самі організації.

Джерело: https://times.zt.ua/dopomoha-vid-oon-komu-z-pensioneriv-narakhovuiut-vyplaty/

 

Умови надання грошової допомоги від міжнародних організацій

1. Грошова допомога надається міжнародними організаціями в рамках реалізації проєкту щодо надання додаткових заходів соціальної підтримки окремих категорій населення, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб, передбаченого Постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2022 року № 487 «Про реалізацію спільного з Місією Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариством Червоного Хреста України проекту щодо додаткових заходів соціальної підтримки окремих категорій населення».

2. Грошова допомога надається міжнародними організаціями відповідній соціальній категорії населення, згідно умов меморандумів про співпрацю/співробітництво, укладених Міністерством соціальної політики України та відповідною міжнародною організацією.

3. Грошова допомога надається соціальним категоріям населення України згідно Додатку 1 (див. нижче) до цих Умов.

4. Заявка на виплату грошової допомоги від міжнародних організацій заповнюється і подається на інформаційній платформі єДопомога (веб-ресурс https://edopomoga.gov.ua) за посиланням - https://aid.edopomoga.gov.ua/

5. Персональні дані фізичних осіб – заявників на отримання грошової допомоги від міжнародних організацій збираються адміністратором інформаційної платформи єДопомога - державним підприємством «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України» (далі – Адміністратор), передаються Міністерству соціальної політики України (далі – Мінсоцполітики України) та обробляються ним. Мінсоцполітики України є власником бази персональних даних заявників.

6. Заявник надає Адміністратору та Мінсоцполітики України право на збір, передачу та обробку його персональних даних на умовах, передбачених в Додатку 2 (ПОЛІТИКА КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ) до цих Умов.

 

Джерело: https://aid.edopomoga.gov.ua/terms

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь