A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ГРОШОВА ДОПОМОГА ДЛЯ ВПО

Дата: 26.07.2022 09:25
Кількість переглядів: 185

Внутрішньо переміщені особи можуть отримати міжнародну грошову підтримку, яку пропонує низка організацій. При цьому українці можуть отримати гроші лише за однією з цих програм. Про це йдеться у повідомленні від прес-служби Мінреінтеграції.

Допомогу ВПО надають:

1) Місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні спільно з Товариством Червоного Хреста України розпочала програму фінансової підтримки постраждалого населення.

Програма фінансової підтримки населення. Фінансова допомога становить 2500 грн на особу. Особа не повинна звертатися з окремими заявами – виплати нараховуватимуться разом із державною допомогою.

Пріоритет надається особам, переміщеним із громад, які постраждали від бойових дій.

Докладніше - surl.li/byyrt

2) Програма ЮНІСЕФ "Спільно" передбачає, що сім'ї (незалежно від наявності реєстрації як ВПО) можуть отримати грошову підтримку у розмірі 2200 грн на особу (але не більше 5 осіб у сім'ї), якщо вони:

  • мають трьох і більше дітей віком до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років:
  • мають двох і більше дітей віком до 18 років, з яких принаймні одна дитина з інвалідністю.

Прийомні батьки, батьки вихователі також можуть подавати заявку отримання допомоги.

Для отримання коштів необхідно зареєструватися на сайті register.unicef.org про прийняте рішення повідомляють за допомогою СМС. Якщо рішення буде позитивним, виплата надійде протягом чотирьох тижнів з моменту подання заявки.

Докладніше - surl.li/byyru

3) Агентство ООН у справах біженців надає тримісячну грошову допомогу у розмірі 2200 грн. для осіб, які перемістилися на територію Вінницької, Дніпропетровської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької та Івано-Франківської області та зареєстровані як ВПО.

Виплати здійснюються через відділення Укрпошти.

Докладніше - surl.li/byyrw

4) Всесвітня продовольча програма ООН надає грошову допомогу для переселенців, які тимчасово проживають у Рівненській та Вінницькій областях.

Розмір допомоги становить 2220 грн на одну особу, а максимальний обсяг допомоги на одну сім'ю становить 6600 грн (у кількості 3-х осіб у домогосподарстві).

Грошова допомога від Світової продовольчої програми ООН на території Рівненської та Вінницької області автоматично нараховується всім громадянам, які:

  • зареєстровані як ВПО,
  • подали документи на отримання допомоги на проживання ВПЗ.

Звертатися за отриманням допомоги від ООН до будь-якого виконавчого органу особисто не потрібно. Виплати здійснюються через будь-який банк, який підтримує платіжну систему WesternUnion.

Докладніше - surl.li/byysw

5) Міжнародна організація з міграції (MOM) запустила багатоцільову програму грошової допомоги, яка полягає у наданні внутрішньо переміщеним особам грошової виплати у розмірі 2200 грн. на особу. Наразі проект реалізується лише на Закарпатті та Області. Незабаром планується розширення також на Чернівецьку. Івано-Франківську та Львівську області.

Для отримання допомоги людина має зареєструватись як ВПО в органах соціального захисту населення територіальної громади або ЦПАУ.

Пріоритет надається: вагітним жінкам, одиноким батькам, які виховують дітей, сім'ям з двома дітьми та більше, домогосподарствам, де є люди з інвалідністю, людям похилого віку (65 років).

У випадку, якщо людина підпадає під певні критерії вразливості, кошти буде переведено через АТ "Укрпошта" протягом двох тижнів після заповнення даних.

Докладніше - surl.li/byyry

6) Норвезька рада у справах біженців (NRC) впроваджує проект із багатоцільовою грошовою допомогою для ВПО.

Зараз реєстрація відбувається лише за допомогою чат-бота в WhatsApp. Для реєстрації необхідно скачати месенджеруWhatsApp на свій смартфон, додати до ваших контактів номер 0 800 609 844 і відправити на нього повідомлення з текстом NRC*.

Докладніше https://www.facebook.com/ua.nrc.no/posts/1629664447399685

Отримати фінансову допомогу у розмірі 2220 грн/особа/місяць можна лише від однієї з організацій, що реалізує програму ООН. Це той самий вид допомоги, який здійснюють різні агентства, перелік яких не є вичерпним.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь