Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

У НАС ЩЕ ОДНА ВЕЛИКА ВТРАТА

Дата: 12.07.2022 09:22
Кількість переглядів: 265

18 березня, внаслідок ракетного обстрілу російськими ворожими військами, на Миколаївщині героїчно загинув наш земляк, захисник нашої держави та просто мужня, хоробра людина Сергій Олексійович ГОЦУЛЕНКО. Це невимовний біль і величезна втрата не лише для родини Гоцуленків, а й для всієї громади.

Народився Сергій Олексійович 29 серпня 1973 року в селі Весела Балка. Навчався в Дружелюбівській школі. У 1990 році закінчив Затишанський навчальний заклад та вступив до воєнного училища в місті Благовіщенськ. А після розпаду Радянського Союзу, перевівся на навчання до Одеського військового закладу.

Отримавши диплом, повернувся до рідного селища, служив у лавах прикордонників.

У 2015 році зі зброєю в руках став на захист української землі в зоні проведення АТО. За роки своєї військової кар'єри дослужився до командира взводу зв'язку.

Цей відважний чоловік - яскравий приклад мужності та вірності українському народові. Обравши відповідальний шлях фахового військового, Сергій Олексійович залишився вірним Присязі і в нинішні чорні для України дні. Він поклав своє життя за всіх нас, обороняючи рідну землю від російських окупантів.

Віддаючи належну шану своєму односельцю, затишани проводжали Сергія Олексійовича, ставши перед домовиною на коліна. "Живий коридор" утворився від домівки нашого Героя аж до самого кладовища.

"Ми познайомилися з Сергієм Гоцуленком під час військово-патріотичної гри "Сокіл (Джура)", де він готував учнів місцевої школи до участі у змаганнях, - сказав у своїй прощальній промові Затишанський селищний голова Геннадій Топольницький. - Я запам'ятав його доброю, щирою, відкритою та розсудливою людиною. Таким він залишиться для мене назавжди - патріотом і Героєм. Вічна йому пам'ять і слава нашій Україні!"

Нехай Бог прийме під свою опіку новопреставленого воїна Сергія. А рідним - Господньої милості і сил пережити таке велике горе.

P.S Указом Президента України від 25 травня 2023 року, за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, Сергій Олексійович Гоцуленко нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню (посмертно). Нагорода була вручена 25 квітня 2024 року дружині Вікторії Іванівні.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь