A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ДЛЯ РОБОТИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Дата: 21.06.2022 09:33
Кількість переглядів: 362

Чергове засідання виконавчого комітету під керівництвом Затишанського селищного голови Геннадія Миколайовича Топольницького відбулося у п’ятницю, 17 червня.

На порядку денному стояло 18 питань, що стосувалися життєдіяльності громади в період воєнного стану.

Так, було розглянуто заяви мобілізованих на військову службу жителів Затишанської селищної ради на отримання адресної грошової допомоги. Громада підтримує тих, хто сьогодні зі зброєю в руках став на захист України. Кожен боєць може отримати 6 тисяч гривень на придбання бронежилету, тактичного взуття чи одягу. З початку війни на реалізацію даної програми з бюджету селищної ради вже виділено 186 тисяч гривень. Цією допомогою вже скористався 31 захисник.

Незмінним питанням усіх засідань виконавчого комітету є розгляд заяв жителів громади на отримання грошової допомоги на лікування. Цього разу було розподілено 64 тисячі гривень. Ще 168 тисяч виділено на виплати громадянам, які досягли 80-річного віку – ця сума покриває потреби за другий квартал нинішнього року.

Про створення місцевої пожежної охорони доповіла секретар селищної ради Ілона Сергіївна Шарабаріна. Планується, що даний підрозділ працюватиме на базі комунального підприємства «Господар» і фінансуватиметься з місцевого бюджету.

Внесення змін до Програми цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки передбачає забезпечення джерелами безперебійного живлення закладів соціальної сфери та приміщень-укриттів. Для цього будуть закуплені генератори відповідної потужності, якими у надзвичайних ситуаціях зможуть скористатися працівники освіти та медицини. Один з генераторів буде «на колесах», щоб була можливість накачати воду у башти Рожновського і, у міру можливості, забезпечити людей водою. Крім цього, планується заміна опалювальних котлів у Торосівській гімназії і Перехрестівській школі та створення запасу дизельного пального для роботи генераторів.

Члени виконавчого комітету також розглянули такі питання:

- фінансової підтримки відділення поліції (144 тисячі гривень виділяється на придбання засобів радіозв’язку) та підрозділу Державної служби з надзвичайних ситуацій (65 тисяч спрямовано на закупівлю пального);

- місцевих стимулів для медичних працівників – передбачено забезпечення лікарів житлом, заохочувальні надбавки та одноразова допомога в розмірі 100 тисяч гривень;

- розглянуто лист генерального директора Захарівської багатопрофільної лікарні Антоніни Ганзій з проханням у співфінансуванні придбання медичного обладнання для хірургічного відділення. Затишанська громада готова виділити 250 тисяч гривень;

- 40 тисяч гривень спрямовується на придбання пально-мастильних матеріалів для бійців територіальної оборони;

- взято на баланс майно, яке закуплене для військового комісаріату – спальні мішки та комп’ютерна техніка.

На завершення засідання члени виконавчого комітету заслухали рішення про внесення змін до бюджету селищної ради. Цей документ підсумовує всі фінансові видатки, що були погоджені виконкомом.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь