A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ДЛЯ БЕЗПЕКИ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ

Дата: 08.04.2022 11:33
Кількість переглядів: 1515

У будівлі Перехрестівської школи обладнали сучасну систему пожежної сигналізації, керування евакуюванням та передавання тривожних сповіщень.

Проект замовлений ще в минулому році, а реалізація була запланована до кінця 2021-го. У листопаді підрядна організація виконала основну частину робіт, проте через відсутність деяких комплектуючих монтаж протипожежної системи довелося призупинити. Тож встановлення відповідного обладнання завершили тільки зараз.

Затишанський селищний голова Геннадій Топольницький разом з начальником управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Оленою Мирзакіровою і представником Роздільнянського підрозділу Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександром Журбою оглянули вже готову до використання систему протипожежної сигналізації. На місці також були представники підрядної організації, що виконувала роботи.

Загалом враження від побаченого та почутого склалося позитивне. Обладнання високоточне, яке реагує на найменше задимлення у будь-якому приміщенні школи. Одразу ж автоматично вмикається система оповіщення – учасників освітнього процесу на трьох мовах попереджують про виникнення пожежі і рекомендують негайно покинути будівлю. При цьому в коридорах починають світитися покажчики, що ведуть до виходу.

Вся інформація про час і місце задимлення фіксується на центральному пульті. З нього через мобільний зв'язок повідомлення автоматично надходить до рятувальників і, у випадку підтвердження пожежі відповідальною особою, спецтранспорт негайно виїздить на гасіння.

«Ми живемо в доволі складний час, і школи є дуже важливими об'єктами, де має бути безпечно і учням і вчителям, – сказав голова громади. – До того ж, встановлена система протипожежної сигналізації дозволяє використовувати її і для загального оповіщення, наприклад, у випадку повітряної тривоги, а ще – передавати важливу термінову інформацію всім учасникам освітнього процесу».

Представники підрядної організації провели навчання з відповідальною особою, а після відновлення занять у школі тренування будуть і для учнів та вчителів (до речі, їх проводитимуть регулярно).  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь