A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

СЕСІЯ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 16.02.2022 12:34
Кількість переглядів: 1343

Перша у цьому році сесія Затишанської селищної ради відбулася вчора, 15 лютого. На порядку денному стояло 42 питання, з них 25 – земельних.

Найбільш тривалим був звіт селищного голови Геннадія Миколайовича Топольницького за 2021 рік. Майже півтори години депутати та запрошені уважно слухали доповідь про те, що зроблено в громаді у минулому році. Ця інформація вже доступна на офіційному сайті Затишанської громади за посиланням: http://zatyshanska.gromada.org.ua/news/1645018956/

Крім цього, найближчими днями звіт буде представлений жителям нашої громади на зборах та надрукований в місцевому інформаційному бюлетені.

Наступні питання порядку денного – звіти керівників структурних підрозділів селищної ради: начальника фінансового відділу Олени Кучеренко, в.о. начальника служби у справах дітей Ольги Решетник, головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяни Лисакової та директора комунального підприємства «Господар» Дениса Кожухаря. Їх діяльність детально була висвітлена у звіті голови громади, тож інформація була дещо доповнена та з деякими зауваженнями з приводу роботи КП «Господар» прийнята депутатами.

Програму здійснення землеустрою на території Затишанської селищної ради на 2022 рік представила начальник відділу з питань земельних відносин, архітектури та ЖКГ Надія Галишина. Прийняття цього документа дасть можливість привести землевпорядну документацію до вимог чинного законодавства.

З планом соціально-економічного та культурного розвитку громади на 2022-2024 роки присутніх ознайомила секретар селищної ради Ілона Шарабаріна. Тут розписані роботи щодо покращення стану дорожнього покриття та тротуарів, технічного стану будівель комунальної власності, модернізації системи водопостачання, благоустрою населених пунктів, розвитку інфраструктури тощо. Це питання досить активно обговорювалося депутатами і в результаті було прийнято відповідний проект рішення.

Внесення змін до Програми розвитку та підтримки житлово-комунального господарства передбачали збільшення фінансового ресурсу на паспортизацію сміттєзвалищ, облаштування майданчиків під контейнерами та виділення додаткових коштів на вивіз сміття.

Наступне питання – затвердження Програми придбання об’єктів нерухомого майна у комунальну власність Затишанської селищної ради. Йдеться про придбання житлового будинку для поліцейського офіцера громади. Також депутати підтримали проект рішення про виділення коштів у сумі 125 тисяч гривень на фінансову підтримку відділення поліції у Захарівці.

Ще одне важливе питання – організація харчування в закладах освіти – детально висвітлила начальник управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Олена Мирзакірова. У зв’язку із введенням нового меню (за Євгеном Клопотенком) освітянам довелося переглянути зміст дитячого харчування, що вимагає і збільшення фінансового ресурсу на приготування нових страв.

Так, вартість харчування однієї дитини на день становитиме 32 грн (у дитсадках)  і 22 грн – для учнів 1-11 класів і працівників закладів освіти. При цьому, безкоштовними повноцінними обідами із трьох страв забезпечуватимуться всі учні 1-4 класів, а розмір плати для батьків за харчування дітей у дитсадках та школярів 5-11 класів становитиме 60 % від встановленої вартості. Решта витрат покриватиметься за рахунок бюджету Затишанської селищної ради. Як і раніше, зовсім звільнені від сплати діти пільгових категорій.

На завершення сесії депутати затвердили розпорядження селищного голови, видані в міжсесійний період, та розглянули низку «земельних» питань.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь