A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

"Довідник безбар'єрності" заговорив жестовою мовою

Дата: 21.01.2022 11:36
Кількість переглядів: 185

Чому правильно говорити «люди старшого віку» замість «старенькі», «крісло колісне» замість «інвалідний візок», «людина з інвалідністю» замість «інвалід», пояснює наш «Довідник безбар’єрності» – перший у країні сайт-словник і посібник з нової етики спілкування без ярликів та стереотипних чи образливих термінів.

Тепер цей проєкт, присвячений безбар’єрній комунікації, і сам стає безбар’єрним – він заговорив українською жестовою мовою. Навіть більше – ця мова збагатилася новими словами, коли ми з Громадський Рух «Соціальна єдність» та ГО «Безбар'єрність» взялися до роботи. Бо з’ясувалося, що для деяких понять, наприклад фемінітивів, у ній досі не було позначень. Довелося креативити, шукати рішення в інших жестових мовах. Дякуємо нашим перекладачам за новаторські творчі рішення!

Щоб скористатися перекладом, заходьте на сайт Довідника https://bf.in.ua, відкривайте будь-яку публікацію, тисніть на віджет угорі – синій кружечок із зображенням рук, і з’явиться віконечко з перекладачем.

Для користувачів, які сприймають інформацію на слух, ми передбачили аудіодескрипцію. Схема користування така сама, тільки увімкніть звук на своєму гаджеті.

І це не всі новини. Довідник виходить за межі України – тепер він доступний ще й англійською та російською. Для нас важливо, щоб знання про безбар’єрність отримали люди з іншим культурним кодом.

Отже, як і було задумано, Довідник став живим організмом, який постійно оновлюється, доповнюється, збагачується досвідом небайдужих людей. Скоро чекайте на друковану версію й не тільки. Далі обов’язково буде!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь