A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

НЕПОМІТНА, АЛЕ ДУЖЕ ВАЖЛИВА РОБОТА

Дата: 19.11.2021 08:37
Кількість переглядів: 1638

19 листопада в Україні відзначається День працівників гідрометеорологічної служби. Це професійне свято людей, завдяки яким ми дізнаємося про очікувані явища природи та маємо можливість планувати якісь життєві події з огляду на прогнози синоптиків.

На території Затишанської громади працює дружний колектив метеостанції під керівництвом Алли Павлівни Курилко. Жінка трудиться тут вже 27 років. Таку професійну стабільність вона успадкувала від своєї матері Ганни Іванівни Шиндерук, яка до 2016 року очолювала метеостанцію і має вже 61 рік стажу в цій галузі. Ганна Іванівна – найдосвідченіший спеціаліст, вона працює ще й сьогодні, вправно опановуючи сучасні технології гідрометеорологічних спостережень і стаючи прикладом для молодших колег.

Віддані своїй справі й техніки-метеорологи Людмила Сергіївна Волчек, Наталія Василівна Бутузова, Людмила Іванівна Ковтун, Ірина Петрівна Чорна та агротехнік Віктор Миколайович Таратунський.

Кожен працівник метеостанції виконує важливу функцію в цілісній системі гідрометеорологічних спостережень. Служба працює в оперативному режимі цілодобово, без свят і вихідних. На основі даних, що кожні три години передаються до Одеси, формуються прогнози і попередження про небезпечні природні явища, приймаються рішення щодо ліквідації наслідків стихійних лих.

Дані метеостанції також використовуються при плануванні робіт в агропромисловому комплексі, режимах роботи енергетики, транспорту, комунального господарства та інших галузей нашої держави. Словом, непомітна повсякденна цілодобова робота метеорологів дає можливість завчасно вжити заходів у багатьох життєвих випадках. За це ми маємо подякувати високоосвіченим професіоналам, самовідданим ентузіастам, які люблять свою справу і належним чином виконують покладені завдання.

З нагоди професійного свята – Дня працівників гідрометеорологічної служби – вітаємо колектив Затишанської метеостанції. Зичимо доброго здоровя, гарного настрою, оптимізму, підкорення нових професійних вершин та сонячної погоди у родинах!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь