A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ПРИДІЛИЛИ УВАГУ ХАРЧУВАННЮ ДІТЕЙ

Дата: 23.09.2021 15:36
Кількість переглядів: 1028

Вчора під керівництвом Затишанського селищного голови Геннадія Миколайовича Топольницького відбулося засідання виконавчого комітету.

Зокрема розглядалися питання про взяття на квартирний облік осіб без батьківського піклування, присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна, виділення матеріальної допомоги на лікування чи вирішення складних життєвих проблем (цього разу загальна сума виплат становитиме 80 тисяч гривень).

Доволі тривалим та емоційним був розгляд питання щодо харчування дітей у школах та дитсадках. Є категорії учнів та вихованців дошкільних підрозділів, які за своїм соціальним статусом мають право на безкоштовну їжу – харчування таких дітей стовідсотково оплачується за рахунок громади.

Є й свідомі батьки, котрі готові платити за гарячі обіди, лише б їх діти протягом дня повноцінно харчувалися – у цьому випадку 40 % вартості також оплачує громада.

А є такі родини, які, з різних причин, перебувають у скрутних матеріальних умовах і діти, в прямому сенсі слова, страждають від недоїдання. Хтось опинився у такій ситуації через схильність батьків до алкоголю та розгульного способу життя, проте є декілька сімей в громаді, де справді скрутне фінансове становище через ряд життєвих обставин. Саме розгляду таких ситуацій і приділявся час на виконкомі. Директори навчально-виховних комплексів подали списки дітей, які потребують безкоштовного харчування і по кожному з них приймалися відповідні рішення.

«Ми не можемо допустити, щоб зголоднілі діти зазирали до їдальні у той час, коли інші школярі смакують за столами, – зауважив Г.Топольницький. – Тому намагаємося увійти у положення кожної родини, що опинилася у важкому матеріальному становищі. На поточний рік було заплановано 700 тисяч гривень для харчування дітей. Але, з огляду на проблемні ситуації в деяких сімях, видатки будемо збільшувати».

Фото без описуФото без опису        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь