A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

58 ПИТАНЬ ПОРЯДКУ ДЕННОГО

Дата: 10.09.2021 17:40
Кількість переглядів: 1371

Сьогодні під керівництвом голови громади Геннадія Миколайовича Топольницького відбулося засідання 10-ої сесії Затишанської селищної ради, в якому взяли участь 19 депутатів. Серед запрошених – депутат Роздільнянської районної ради Ніна Іванівна Стрижак та посадові особи апарату селищної ради.

На порядку денному стояло 58 питань.

З перших двох питань доповіла секретар селищної ради Ілона Сергіївна Шарабаріна – йшлося про внесення змін до складу виконавчого комітету і постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку. Так, до персонального складу виконкому введено заступника селищного голови Вячеслава Анатолійовича Думитрашка, а головою «бюджетної» комісії стала Валентина Григорівна Клапатюк.

Далі цілий блок питань стосувався діяльності Затишанського комунального підприємства «Господар». Зокрема взято на баланс громади деякі об’єкти нерухомого майна з подальшою передачею комунальному підприємству; затверджено Положення про порядок закріплення майна комунальної власності селищної ради на праві господарського відання або оперативного управління.

Також депутати проголосували «за» призначення директором Затишанського КП «Господар» Дениса Олександровича Кожухаря. До цього було проведено конкурс, в якому взяли участь дві особи. Члени конкурсної комісії прийняли рішення про укладення трудового контракту з діючим  керівником Д.Кожухарем. І хоч до його роботи є чимало зауважень, наявна проблема з кадрами, проте керівництво громади старається всіляко допомагати директору «Господаря» вивести господарювання на більш якісний рівень. Тож депутати висловили сподівання на плідну і результативну діяльність Дениса Олександровича на займаній посаді.

Далі було прийнято проект рішення про внесення змін до структури та штатної чисельності Затишанського КП «Господар». Діюча структура продемонструвала деякі слабкі місця – адже з кожним роком на комунальне підприємство покладається все більше обов’язків, оновлюється парк техніки, збільшується обсяг «паперової» роботи, а працівників не вистачає. Тому для своєчасного виконання поставлених завдань на розгляд депутатів було винесене питання щодо збільшення кількості працівників «Господаря» і вони підтримали таке рішення. Відтепер у структурі КП трудитиметься 28 штатних одиниць (було 20,5).

Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Володимирівна Лисакова доповіла про зміни, що стосуються діяльності фельдшерських пунктів. Сучасні вимоги законодавства та взаємовідносин з Національною службою здоров’я диктують нові вимоги – відтепер фельдшерські пункти в селах Весела Балка і Торосове матимуть таку назву: «Медичний пункт тимчасового базування». Ці зміни стосуються лише документальної складової – всі медичні послуги та обслуговування населення залишаються на тому ж рівні.

Користуючись нагодою, Тетяна Володимирівна продемонструвала депутатам програмно-апаратний комплекс для телеметрії та медичного консультування, який був закуплений на умовах співфінансування з обласним бюджетом. В цій валізі є все для діагностичного обстеження пацієнтів, які звернулися за меддопомогою до сімейного лікаря. Отримані результати можуть передаватися з допомогою планшету вузькопрофільним лікарям, які допоможуть встановити діагноз та призначити відповідне лікування. Вартість даного програмно-апаратного комплексу – 109 тисяч гривень, з них 10 відсотків профінансувала Затишанська громада.

Депутати також проголосували за проект рішення про реорганізацію, шляхом пониження ступеню, та перейменування Торосівського НВК. Зміни в назві відбулися і в Затишанському та Перехрестівському навчально-виховних комплексах. Про всі нюанси з цих питань розповіла начальник управління освіти, культури та молодіжної політики Олена Камалівна Мирзакірова: «На сьогодні в законодавстві про освіту немає такого статусу, як НВК. До того ж, у Торосівській школі є проблема з наповнюваністю 10-11 класів – наразі тут немає жодного учня. Тому є сенс понизити ступінь навчального закладу і перейменувати в «Торосівську гімназію Затишанської селищної ради Роздільнянського району Одеської області». У той же час у Затишанській і Перехрестівській школах все гаразд із кількістю школярів у старших класах. Відтак пониження ступеню не передбачається – зміни стосуються лише перейменування на «Затишанський заклад загальної середньої освіти Роздільнянського району Одеської області» та «Перехрестівський заклад загальної середньої освіти Затишанської селищної ради Роздільнянського району Одеської області».

Наостанок депутати внесли зміни до персонального складу конкурсної комісії для проведення конкурсу на посади керівників комунальних закладів загальної середньої освіти Затишанської селищної ради, затвердили розпорядження селищного голови, видані в міжсесійний період, розглянули зміни до бюджету та низку «земельних питань». 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь