A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

СЕСІЯ ПРОЙШЛА ЧІТКО І ЗЛАГОДЖЕНО

Дата: 02.09.2021 16:47
Кількість переглядів: 1313

Сьогодні під керівництвом голови громади Геннадія Миколайовича Топольницького відбулося засідання позачергової сесії Затишанської селищної ради. Серед запрошених – депутат Роздільнянської районної ради Ніна Іванівна Стрижак, заступник голови громади В’ячеслав Анатолійович Думитрашко, старости Марія Петрівна Кущенко та Василь Іванович Грекуляк, а також керівники відділів селищної ради.  

На розгляд депутатів було винесено 49 питань порядку денного, з них 41 – земельні.

Зі змістом Програми реконструкції, модернізації та розвитку системи водопостачання Затишанської селищної ради присутніх ознайомив заступник голови громади В.Думитрашко. Йшлося про виділення коштів з бюджету селищної ради на ремонт існуючих систем водопостачання, встановлення необхідного обладнання на артезіанських свердловинах, придбання насосних станцій, облаштування башт Рожновського, економічно обґрунтований розрахунок вартості ціни на воду тощо.

Нині є очевидним, що діяльність двох комунальних підприємств Затишанської селищної ради («Господар» та «Добробут») не дає можливості привести власність селищної ради (водомережі, башти Рожновського, артсведловини) до належного стану. Тож без фінансових вливань з бюджету громади не обійтися. Вищезгадана Програма й розроблена для підтримки комунальних підприємств. Завдяки цьому документу є можливість виділити 1 млн 280 тисяч гривень, які засвоюватимуться протягом двох років. У результаті досить тривалого обговорення даного питання депутати підтримали затвердження Програми.

З другого питання порядку денного про організацію співробітництва територіальних громад виступила начальник фінансового відділу Олена Анатоліївна Кучеренко. Проект рішення передбачає запровадження процедури дієвої співпраці між Захарівською, Великомихайлівською та Чогодарівською громадами, адже Затишанська селищна рада передає значні суми коштів на утримання таких закладів Захарівської ТГ як: лікарня, ПМСД, центр соціального обслуговування, музична школа; Великомихайлівської ТГ: інклюзивно-ресурсний центр, центр професійного розвитку педпрацівників. Лише у поточному році з бюджету Затишанської громади на діяльність цих організацій було передано майже 3 мільйони 050 тисяч гривень. Натомість Чогодарівська громада має відшкодовувати нам витрати на підвіз, навчання та харчування школярів у Затишанському НВК.

У підсумку обговорення даного питання депутати підтримали організацію співробітництва територіальних громад.

З проектом рішення Про внесення змін до Програми соціального захисту населення депутатів ознайомила начальник оргвідділу Валентина Григорівна Клапатюк. Йдеться про фінансову підтримку жителів громади, які опинилися у складних життєвих обставинах – надання допомоги на лікування, ліквідацію наслідків стихійного лиха, поховання самотніх громадян тощо. Цього року чимало людей зверталися за допомогою і отримали її. Тож депутати підтримали пропозицію про виділення додаткових 200 тисяч гривень і збільшення сум виплат за заявами жителів громади.

Підтримали депутати й пропозицію забезпечити житлом багатодітну родину із села Загір’я. Так склалося, що п’ятеро дітей залишилися без батьківського піклування і їх під опіку погодилася взяти сестра матері. Проте існуючі житлові умови не дають можливості створити для діток відповідні умови. Селищний голова Геннадій Топольницький запропонував родині самостійно знайти будинок до вподоби. Тож зовсім скоро за рахунок коштів громади буде придбане житло.

Депутати також погодили внесення змін до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Затишанської селищної ради (цей проект рішення озвучила секретар селищної ради Ілона Сергіївна Шарабаріна)  та внесення змін до бюджету селищної ради (деталі пояснила начальник фінвідділу Олена Анатоліївна Кучеренко). Ці питання стосувалися вже виконаних робіт у громаді, з ходом яких ми постійно інформуємо мешканців у соцмережі Фейсбук і на сторінках нашого інформаційного бюлетеню, та забезпечення їх фінансування.

На завершення депутати розглянули низку «земельних» питань. Загалом сесія пройшла чітко і злагоджено – як завжди, цьому сприяла активна підготовка та розгляд питань порядку денного у постійних депутатських комісіях.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь