A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ДЕПУТАТИ ПРАЦЮВАЛИ ЗЛАГОДЖЕНО

Дата: 15.06.2021 16:39
Кількість переглядів: 1325

Під час сесії Затишанської селищної ради, яка відбулася 14 червня, депутати підтримали внесення змін щодо організації харчування в закладах освіти. Таке рішення приймалося ще у грудні 2018 року і до цього часу вартість годування дітей у школах і дитсадках не змінювалася.

Відтепер для вихованців дитячих садків вартість 3-разового харчування за один день становитиме 28 гривень (раніше було 25 грн), а для учнів 1-11 класів та працівників закладів загальної середньої освіти повноцінний обід із трьох страв коштуватиме 18 грн на день (було 15 грн).

При цьому зменшується відсоток від встановленої вартості їжі, який сплачують батьки. До теперішнього часу з бюджету Затишанської селищної ради компенсувалося 30 відсотків від вартості харчування, а тепер, з підвищенням «батьківської» оплати, громада покриватиме 40 % вартості. Тобто, у загальному підрахунку, родини діток не відчують особливого навантаження на сімейний бюджет.

Оплата здійснюється лише за дні відвідування дитиною навчального закладу.

Також розширено коло дітей пільгової категорії, які харчуватимуться безкоштовно:

- діти, батьки яких проходять службу у зоні дії АТО (у тому числі загиблих);

- діти громадян, які перемістилися з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО;

- діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

- діти з інвалідністю;

- учні 1-4 класів та вихованці дошкільних підрозділів з малозабезпечених сімей;

- діти, сімї яких опинилися у складних життєвих обставинах;

- діти, які тимчасово вилучені із сімей і перебувають у центрі соціально-психологічної реабілітації.

В період оздоровлення та відпочинку дітей вартість харчування збільшуватиметься на 10-20%.

У блоці «освітянських» питань депутати також підтримали зміни до Програми оздоровлення та відпочинку дітей Затишанської селищної ради. Таке рішення прийняте для збільшення кількості школярів, які матимуть можливість відпочити у літніх таборах. Адже щороку безкоштовними путівками забезпечуються лише діти пільгових категорій, а, наприклад, відмінники, спортсмени чи інші учні, які демонструють успіхи у різних сферах шкільного життя, не завжди можуть оздоровитися у спеціалізованих закладах.

Тому, за поданням начальника управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Затишанської селищної ради Олени Камалівни Мирзакірової, депутати проголосували за виділення коштів з бюджету громади на відпочинок та оздоровлення дітей. І вже цього року діти зможуть поїхати до літніх таборів.

У процесі розгляду питань порядку денного депутати також:

- затвердили Програми з благоустрою населених пунктів; з локалізації та ліквідації амброзії полинолистої;

- підтримали внесення змін до Програм зайнятості населення (тепер громадські роботи будуть оплачуватися з бюджету селищної ради), забезпечення житлових умов багатодітним сім’ям (планується придбання будинку для родини, яка візьме під опіку п’ятьох дітей), цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки (Захарівській державній рятувально-пожежній частині виділено 50 тисяч гривень на покращення матеріально-технічної бази);

- прийняли рішення щодо поповнення на 80 тисяч гривень статутного капіталу нещодавно створеного комунального підприємства «Добробут», яке працюватиме на території Перехрестівського старостинського округу;

- проголосували за внесення змін до низки «бюджетних» рішень та затвердили майже 30 «земельних» питань.

Сесія тривала майже три години. Голова громади Геннадій Миколайович Топольницький та доповідачі детально роз’яснювали кожне питання. Депутати активно їх обговорювали та вносили слушні пропозиції, що свідчить про їх неформальне ставлення до обов’язку перед виборцями працювати віддано, для подальшого розвитку громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь