A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

СТВОРИЛИ НОВИЙ ВІДДІЛ, ЗАТВЕРДИЛИ ПЛАТНІ МЕДПОСЛУГИ ТА ПОСАДУ ЗАСТУПНИКА ГОЛОВИ ГРОМАДИ

Дата: 15.06.2021 13:17
Кількість переглядів: 1455

Під час сьомої сесії Затишанської селищної ради, яка відбулася 14 червня, депутати розглянули 57 питань порядку денного, майже 30 з них стосувалися земельної тематики.

На засідання під головуванням Геннадія Миколайовича Топольницького були запрошені депутат Роздільнянської районної ради Ніна Іванівна Стрижак, а також керівники структурних підрозділів Затишанської селищної ради.

Одним з важливих питань було створення відділу надання адміністративних послуг. Це вимога часу, адже з укрупненням районів практично всі повноваження, що виконувалися райдержадміністраціями, передані до громад. Відтак центри чи відділи надання адміністративних послуг мають бути у кожній сільській і селищній раді, щоб люди могли звернутися до фахівців і, не бігаючи владними кабінетами, отримати ту чи іншу послугу.

Депутати також затвердили перелік адмінпослуг (можна ознайомитися на офіційному сайті Затишанської громади) та підтримали покладання обов’язків адміністратора у відповідних старостинських округах на старосту села – тобто жителям Торосового та Перехрестового у більшості випадків не доведеться їхати до Затишшя.

Положення, перелік та тарифи на надання платних медичних послуг Центром первинної медико-санітарної допомоги депутатам представила головний лікар Тетяна Володимирівна Лисакова. Це питання викликало доволі бурхливе обговорення серед присутніх, бо йшлося про оплату за консультації лікарів, взяття аналізів, проведення медичних маніпуляцій та діагностичних обстежень для людей, які не уклали декларації з лікарями центру ПМСД Затишанської селищної ради.

Іноді виходить так, що жителі нашої громади, підписавши угоду з лікарями Захарівського центру ПМСД, приходять до Затишанського, Перехрестівського чи Торосівського медичних закладів, щоб отримати крапельниці, уколи, здати аналізи тощо. При цьому фінансування таких послуг Національна служба здоровя здійснює саме тому Центру ПМСД, з лікарями якого укладено декларацію. Тож виходить, що гроші отримує один медзаклад, а роботу щодо виконання призначень хворому доводиться виконувати іншому, причому безкоштовно.

Щоб уникнути такого непорозуміння, депутати Затишанської селищної ради і прийняли вищезгадане положення, перелік та тарифи на надання платних медичних послуг.

УВАГА! Всі, хто уклав декларації із затишанськими сімейними лікарями, і надалі отримуватимуть медичні послуги БЕЗКОШТОВНО. Платними послуги будуть лише для тих, хто підписав угоду з медиками інших Центрів первинної медико-санітарної допомоги.   

Не менш важливим питанням було затвердження на посаду заступника селищного голови. Адже після виборів, які відбулися у жовтні минулого року, голова Затишанської громади увесь цей час працює без помічника і в шаленому темпі щоденних справ не завжди самостійно встигає все організувати, провести, проконтролювати…Тож за поданням Геннадія Миколайовича Топольницького цю посаду обійматиме В’ячеслав Анатолійович Думитрашко.

Він має дві вищі освіти: у 1996 році закінчив державний політехнічний університет та здобув кваліфікацію радіоінженера-конструктора-технолога, а у 2020 році отримав диплом за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» в Одеському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Працював майстром, начальником дільниці, а згодом і керівником заводу «Нептун». Два роки очолював Фрунзівське виробниче управління житлово-комунального господарства. Займався підприємницькою діяльністю, а у 2015 році був обраний головою Захарівської районної ради – в жовтні минулого року строк його повноважень закінчився.

У результаті голосування 15 із 19-ти присутніх депутатів підтримали кандидатуру В.Думитрашка на посаду заступника Затишанського селищного голови. До своїх обов’язків він приступить з 1 липня.

Про інші питання порядку денного сесії читайте в наступних оновленнях новин.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь