A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

НАСИЧЕНИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

Дата: 26.05.2021 16:20
Кількість переглядів: 1220

Кожної четвертої середи голова Затишанської громади Геннадій Миколайович Топольницький проводить особистий прийом громадян в селі Перехрестове. Вже декілька місяців поспіль місцеві жителі активно користуються можливістю поспілкуватися з керівництвом селищної ради, тож сьогоднішній день не став виключенням.

Із самого ранку в офісі старости люди вже чекали Геннадія Миколайовича. Переважно їх звернення стосувалися порядку отримання землі для ведення особистого селянського господарства. Дехто приходив з проханням про працевлаштування та деяких інших особистих питань.

В процесі досить тривалих бесід та роз’яснень жителі Перехрестового порушували й чимало соціальних проблем. Наприклад, одна жінка, яка проживає неподалік місцевого храму, розповіла про те як багато різного сміття з’являється поблизу церкви після вінчань чи хрестин. Буває, люди відзначають свої сімейні події прямо біля храму, а відходи не мають куди скласти. Тому й збирається сміття то в одному місці, то в іншому і є необхідність встановлення урни.

До речі, проблема вивозу побутових відходів є у багатьох жителів Перехрестівського округу, адже не всі мають власний транспорт. Голова громади Г.Топольницький підтримав пропозицію місцевих жителів про те, щоб хоча б раз на місяць вантажний автомобіль їздив вулицями села і збирав складене у мішки сміття та вивозив його на звалище. А взагалі, на перспективу, комунальному підприємству «Добробут», що створюється в Перехрестовому, треба буде міркувати над встановленням вуличних сміттєвих баків і налагодженням процесу вивезення відходів.

З позитивним настроєм прийшов на прийом до голови громади 82-річний Олександр Степанович Косюга. Чоловік вперше отримав від Затишанської селищної ради кошти за програмою соціальної підтримки людей похилого віку, за якою щомісячна матеріальна допомога виплачується всім мешканцям громади, котрі досягли 80-річного віку.

Нагадаємо, кошти «приходять» стареньким один раз на квартал: жителі у віці від 80 до 85 років отримують по 200 гривень на місяць, від 85 до 90 років – по 500 гривень, а від 90 років і старше – по 1000 гривень на місяць.

У Перехрестівському окрузі, який нещодавно приєднався до Затишанської громади, проживає майже 50 громадян 80-річного віку і старше.

Олександр Степанович Косюга дуже задоволений отриманням коштів та прийшов поцікавитися коли подібні виплати матиме й його сусідка. Як виявилося, власникам банківських карток соціальна допомога приходить швидше, а тим, хто обслуговується на пошті – дещо пізніше.

Загалом, прийом громадян у Перехрестовому був дуже насиченим. І це добре, адже це ознака небайдужості людей і їхнього хвилювання за своє майбутнє. 

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь