A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ВКЛОНІМОСЬ ТИМ, ХТО РЯТУВАВ СВІТ

Дата: 26.04.2021 15:11
Кількість переглядів: 2346

Сьогодні Україна і світ відзначають 35-ті роковини з дня смертоносної аварії на Чорнобильській атомній електростанції.
Пам'ятаючи про темні сторінки історії, ми ніколи не повинні забувати героїзму пожежних, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, представників усіх професій, котрі брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
Їхній подвиг назавжди записаний у літопис людської мужності й навічно залишиться в пам'яті українського народу.

Сьогодні голова Затишанської громади Геннадій Миколайович Топольницький і начальник управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Олена Камалівна Мирзакірова відвідали учасників ліквідації на Чорнобильській атомній електростанції і вручили їм невеличкі знаки уваги як символ того, що ми пам’ятаємо їхній героїчний вчинок і вдячні їм за це.

Нині на території Затишанської громади проживає 10 «чорнобильців» - Микола Іванович Яников, подружжя Ігоря Миколайовича та Марії Михайлівни Вострик із села Перехрестове, Микола Іванович Ватажишин, В’ячеслав Іванович Суковатий, Михайло Павлович Фурдуй, Валерій Володимирович Москаленко, Іван Іванович Макогон, Олег Валерійович Фісенко та Тетяна Іванівна Стратан із Затишшя. Всі вони свого часу пережили немало випробувань і варті нашої шани та вдячності. Щиро бажаємо їм щастя, довгого життя без проблем і хвороб, миру, благополуччя і добра.

В цей памятний день схилімо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняємося тим, хто усвідомлено й мовчки віддав своє життя, виконавши обов'язок перед рідною землею. Вічна і світла їм пам'ять…

Відлуння біди стихне ще не скоро. Її наслідки відчують на собі і майбутні покоління. Проте ми маємо з оптимізмом дивитися у майбутнє, вчитися на помилках, зробити все можливе, аби подібне не повторилося, берегти тих, хто жертвував своїм життям і здоров’ям, рятуючи світ.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь