A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ОБГОВОРИЛИ ФІНАНСОВІ ПИТАННЯ ТА СТВОРИЛИ МОЛОДІЖНУ РАДУ

Дата: 02.04.2021 13:53
Кількість переглядів: 799

Під час засідання сесії Затишанської селищної ради, яке відбулося 31 березня під головуванням Геннадія Миколайовича Топольницького, депутати затвердили Програму відшкодування різниці в тарифах Затишанському КП «Господар» на послуги з водопостачання на 2021 рік.

Наразі тариф для населення складає 18 гривень за один кубічний метр. Але всі розрахунки щодо витрат на подачу води свідчать, що тариф треба підвищити до 24 грн 82 коп.  Тобто, різниця на одному кубічному метрі становить 6 грн 82 коп – це прямі збитки, яке мусить нести комунальне підприємство «Господар».

Тому, щоб не підвищувати тарифи і підтримати жителів громади у ці скрутні економічні часи, було прийнято Програму відшкодування різниці в тарифах на послуги з водопостачання на 2021 рік, що дасть можливість виділити з бюджету Затишанської громади 277 тис грн. Щомісячна звітність комунального підприємства «Господар» перед фінансовим відділом селищної ради дозволить контролювати всі витрачені кошти на водопостачання.

До уваги депутатів було представлено Положення про надання платних послуг Центром первинної медико-санітарної допомоги Затишанської селищної ради. Така потреба виникла через те, що чимало людей звертаються до медиків громади з проханням отримати ін’єкції, консультації, здати аналізи тощо. Але декларації ці пацієнти вже уклали з сімейними лікарями іншого центру, наприклад, Захарівського. У такій ситуації людина може розраховувати лише на платні послуги, які й затвердили під час сесії депутати.

Слід зауважити, що для пацієнтів, які уклали декларації з сімейними лікарями Центру первинної медико-санітарної допомоги Затишанської селищної ради, обслуговування в медзакладах громади залишається безкоштовним.

Депутати також проголосували «за» виділення коштів Захарівській багатопрофільній лікарні, дитячій музичній школі, територіальному центру соціального обслуговування (колишній будинок милосердя), оскільки ці заклади обслуговують і жителів Затишанської громади.

На завершення сесії було озвучено проекти рішень про внесення змін до бюджету селищної ради у зв’язку з вищезгаданими питаннями, розглянуто понад 20 земельних питань та схвалено персональний склад молодіжної ради. До неї увійшли: учениця 8 класу Торосівського НВК Анна Вадовська, вихователь Торосівського НВК Олена Кущенко, інспектор сектору культури та молодіжної політики управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Затишанської селищної ради Ілона Ковалюк, вчитель Перехрестівського НВК Світлана Мемей, учень 9 класу Перехрестівського НВК Володимир Шевчук, учениця 8 класу Затишанського НВК Анастасія Іванова та учениця 9 класу Затишанського  НВК Анастасія Каблаш.

Члени цієї ради матимуть можливість впливати на формування молодіжної політики з різних питань. Також важливою буде їх участь в процесах прийняття владних рішень, набуття досвіду роботи в органах місцевого самоврядування, що забезпечить створення передумов для їх особистісного, професійного зростання і успішної суспільно-політичної діяльності.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь