A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ У ТОРОСОВОМУ

Дата: 01.03.2021 16:09
Кількість переглядів: 1889

У пятницю голова Затишанської територіальної громади Геннадій Топольницький провів виїзний прийом громадян в селі Торосове.

Першою завітала жінка з проханням про матеріальну допомогу на лікування. Потім прийшов чоловік, щоб поцікавитися чи надає громада направлення для навчання в училищах медичного профілю. Геннадій Миколайович пояснив, що нині в Затишанській селищній раді діє програма стимулів для студентів медичних та педагогічних вищих навчальних закладів. Але якщо хтось із школярів виявить бажання навчатися в училищах за направленням громади і потім працювати в місцевих медичних закладах, то Затишанська селищна рада готова підтримувати таких дітей.

Також на прийом прийшов місцевий житель Микола Олександрович Люшненко з проханням відремонтувати проїжджу частину по вулиці 9 Травня. Зараз, у негоду, тут утворилося суцільне болото, з якого нелегко вибиратися пішоходам та водіям. Голова громади взяв на замітку це питання та поінформував, що в поточному році заплановано асфальтування дорожнього покриття по вулиці Центральній в селі Торосове. У щебеневому варіанті буде впорядкована проїжджа частина по вулицях Новоселів, Садовій та відрізок по вулиці Центральній (Трудовка) до кладовища.

Обговорювалася на прийомі й проблема забезпечення питною водою жителів села Іванівка Торосівського старостинського округу. Геннадій Миколайович пояснив, що територіально одна частина Іванівки належить Затишанській громаді, а інша – сусідній Новоборисівській сільській раді. Ще в минулому році голови обох громад домовилися про спільне фінансування робіт щодо забезпечення жителів села питною водою. Тож у цьому році, після виконання всіх «бюрократичних» процедур, почнуться роботи з будівництва водогону через село.

На завершення прийому прийшли матері торосівських десятикласників, які стурбовані майбутнім зниженням ступеню Торосівського НВК і, як наслідок – закриттям 10-11 класів. Освітня реформа, що передбачає реорганізацію шкіл, ставить місцеву владу перед нелегким вибором. Адже держава відмовляється оплачувати роботу вчителів, які навчають учнів у малокомплектних класах – нині в Торосівському НВК в 10 класі здобувають знання всього 5 учнів.

– Якщо ми все ж таки будемо змушені закрити 10-11 класи з нового навчального року, то дітей напризволяще не покинемо, –  сказав під час спілкування з матерями голова громади Геннадій Топольницький. – Учні зможуть продовжити навчання у Затишанській опорній школі, а ми організуємо для них безкоштовний проїзд.

Того дня до офісу старости прийшло чимало людей – переважно за довідками чи з інших особистих питань. Поки староста округу Марія Петрівна Кущенко готувала необхідні документи, люди невимушено спілкувалися з головою громади, проте якихось гострих проблем соціального характеру не порушували. Загалом люди не мають претензій до стану основних доріг, вуличного освітлення, водозабезпечення, задоволені вони й роботою навчально-виховного комплексу, фельдшерського пункту та Будинку культури. У той же час всі розуміють, що роботи для покращення життя в селах округу ще вистачає, але все й одразу зробити неможливо. Тому цілком довіряють реалізацію подальших планів голові громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь