A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИМ, ШАНА І СЛАВА ЖИВИМ

Дата: 15.02.2021 09:24
Кількість переглядів: 819

Сьогодні в нашій державі відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Через афганське пекло пройшли десятки жителів громади – декому пощастило повернутися додому живим після тієї неоголошеної війни. А хтось навіки залишився молодим, зазнавши смертельних ран.

Серед героїв – Андрій Михайлович Ніжніченко, який у 19 років поліг на полі бою в Афганістані. Народився 4 грудня 1963 року в селі Петрівка тоді ще Фрунзівського району. До лав Збройних сил був призваний у березні 1982 року, а вже через два місяці Андрій потрапив до Афганістану.

Солдат неодноразово брав участь у рейдових операціях, нічних засідках і у супроводженні автомобільних колон. Виявив себе як рішучий і сміливий воїн.

25 січня 1983 року у складі повітряного десанту висадився на територію, що контролювалася заколотниками, і одразу ж вступив у бій. Виконуючи бойове завдання щодо знищення доту, він повзком і короткими перебіжками вирвався вперед і з допомогою гранати зруйнував вогневу точку. У ході запеклого бою Андрій помітив, що в командира цілиться один із заколотників і, не вагаючись, прийняв смертельний удар на себе.

За мужність, хоробрість і порятунок командира в бою Андрія нагородили орденом Леніна (посмертно).

Андрій Ніжніченко похований в селі Перехрестове. Його іменем названа сільська вулиця, а у школі є музей на честь відважного земляка.

Сьогодні важливий день у всіх, хто брав участь в Афганській війні, хто втратив друзів на чужій землі і назавжди закарбував у своїй пам’яті лихі події тих років. Низький уклін Вам і наша повага, шановні воїни-інтернаціоналісти, за Вашу мужність, стійкість і героїзм. Миру Вам, здоров’я, достатку і лише радісних життєвих подій! 

Фото без опису  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь